Aannames zijn dodelijk
Vandaag een lesje over tomaten. Iedereen heeft ze wel in de koelkast liggen neem ik aan. I know, aannames zijn dodelijk, maar goed, effe die kennis bijspijkeren over de tomaat. Want ik zeg nu wel dat iedereen ze in de koelkast heeft liggen, maar wist je dat tomaten eigenlijk koukleumen zijn? Ze verliezen smaak en worden zacht. Niet doen dus. Tomaten behoren net als de aardappel, paprika en aubergine tot de nachtschadefamilie. Waarom weet ik ook niet, maar hey, tis toch leuk om te weten. Je zou maar bij Lotto Weekend Miljonairs zitten en van Robert ten Brink de vraag krijgen voor 1 miljoen tot welke familie de tomaat behoort. Dan ben je toch effe blij dat je deze blog hebt gelezen. Ik maakte een frisse salsa van deze waterbommetjes (93 procent water, 7 procent vruchtvlees). Nogmaals, tis maar dat je het weet. Kan cruciaal zijn bij het winnen van Triviant Pursuit. Deze salsa kun je met veel ingrediënten combineren. Ik maakte garnalen met balsamicomayonaise en salsa met komkommer en ui. O ja, mocht je inderdaad die miljoen in je zak steken…, mijn bankrekening mag gespekt worden hoor. Doe ik helemaal niet moeilijk over.
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- ¼ komkommer
- Sap van 1 limoen
- 1 el peterselie
- 100 gr mayonaise
- 1 el Balsamicoazijn
- 12 Garnalen
- Peper
- Zout
- Snijd de tomaten in kleine stukjes (verwijder de zaadlijsten)
- Snijd ook de ui en komkommer en knoflook in kleine stukjes
- Hussel de tomaten, komkommer, knoflook en ui door elkaar in een kom
- Voeg limoensap en peterselie toe en hussel voed om
- Voeg zout en peper naar smaak toe
- Meng de mayonaise met de azijn
- Bak de garnalen in ongeveer 2 minuten gaar
- Presenteer door eerst de mayonaise op een bord te plaatsen en daarover de salsa en garnalen
Geef een reactie