Naakte garnaal
Wat is dat toch met kunst en naakt. Ik vroeg me dat af tijdens een bezoek aan een expositie van Ryan McGinley in KAdE waar foto’s werden getoond van jongelui in hun blote bips. Nu ben ik toch echt niet preuts, maar ik voel toch zeker niet de need om in mijn Eva kostuum samen met mijn vrienden voor de lens te gaan staan. Want op de diverse foto’s zag je inderdaad een vriendengroepje gezellig samen in bad of zomaar rollend in het zand of klimmend in een boom. Ook zo maf… Celebrities willen vaak wel naakt op een kunstexpositie hangen, maar denk maar niet dat ze in een veredelt mannenblaadje gaan staan met nietjes door hun lijf. Nee, want dan is het ineens vulgair en valt het niet meer onder de noemer kunst. Nou ja, ik houd het maar bij kunst op het bord. Want deze naakte garnalen met mangosaus is een plaatje om te zien. Scoor je vast hoge punten mee tijdens een etentje met vrienden.
- 1 mango
- 2 stuks gemberwortel van circa twee centimeter
- Mespunt sambal
- ½ eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel azijn
- 16 grote garnalen
- ¼ komkommer in kleine blokjes gesneden
- ½ rode peper fijngesneden
- Olijfolie
- Schil een halve mango en snijd het vruchtvlees in stukjes van de pit
- Snijd van de overige helft een kwart in kleine vierkante blokjes
- Schil het stuk gemberwortel en rasp het stukje klein
- Schil nog een stuk gember en hak dat stuk heel fijn
- Breng de mango met de geraspte gember, sambal, de basterdsuiker, de azijn en 1 dl water aan de kook en kook dit 20 minuten heel zacht
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngesneden gember en rode peper even aan
- Voeg de garnalen toe en wok tot ze mooi krokant zijn
- Pureer de mango met een staafmixer of in de keukenmachine en voeg eventueel wat water toe
- Warm de saus nog even door
- Leg in het midden van een bord de in klein gesneden blokjes mango en komkommer
- Rijg de garnalen aan spieren en leg die er kruislings op
- Drapeer nu mooi de saus op het bord
Geef een reactie