Abba op de speakers
Ik ben een kind uit de jaren zeventig. Niet dat ik die post hippie tijd heel bewust heb meegemaakt, want ik zag pas in de late seventies het levenslicht. Toch moet het een leuke tijd geweest zijn. Gezellige bruine en paarse muren in plaats van het hippe uit Scandinavië overgewaaide all over white dat tegenwoordig helemaal je van het is. En in de winter knus aan tafel om met z’n allen een vorkje te prikken in de kaasfondue. Of wat dacht je van lekker meebleren met Abba of uit je bol gaan op de Jackson Five. Dat kon toen nog gewoon. Tegenwoordig sta je cool te chillen met je gehypte Radler in je hand. Vandaag dus een ode aan die zeventiger jaren. Met tromgeroffel… De garnalencocktail met witlof. Als je toen echt wat te vieren had dan maakte je deze klassieker. Met cocktailsaus uit een flesje en het liefst nog met mandarijntjes op sap als garnering. Dat ging me toch 35 jaar te ver terug. Ik maakte zelf de saus en verving de mandarijnpartjes door croutons. Abba op de speakers en ik waande me back in the days.
- 125 gram mayonaise
- 1.5 el ketchup
- 1.5 tl worcestersaus
- Paar druppels tabasco
- 0.5 tl citroensap
- 100 gram gekookte garnalen
- 6 blaadjes witlof
- Rest van de stronk witlof in reepjes gesneden
- Partjes citroen
- Sneetjes toast
- Roer de mayonaise, ketchup, tabasco, worcestersaus, citroensap in een kom door elkaar
- Breng op smaak met zout en peper
- Was de witlof en verdeel over twee glazen
- Hussel wat van de cocktailsaus door de garnalen en voeg reepjes witlof toe
- Leg het mengsel bij de witlof
- Serveer met de rest van de saus, citroenpartjes en wat toast
Geef een reactie