Soepbar
Bier en burgers. A match made in heaven. Deze gouden combi is natuurlijk al decennia geliefd bij het grote publiek. Wat is er nu lekkerder dan het verorberen van een dikke burger onder het genot van een ijskoud biertje. De laatste tijd zie je dan ook de ene burgerbar na de ander ontspruiten in het straatbeeld. In elke stad kun je tegenwoordig in een hipster bar de meest uiteenlopende burgers bestellen. Denk aan burgers van kippendijen, krab, biet, wagyu rundvlees, als het maar een beetje off standard is dan zit het wel goed. En dan niet met ketchup of good old mayo, nee joh, dat kan echt niet meer! Truffelmayonaise, piripiri saus of tapenade sieren de broodjes anno 2015 op. Ik moet er wel om lachen. En eerlijk is eerlijk, lekker zijn ze zeker. Maar omdat je nu eenmaal niet elke dag een burger kunt wegkanen is dit soepje een welkome afwisseling. Een paprikasoep met bladerdeeg. Toch best een beetje hip door de gele paprika en comfy door het dakje van bladerdeeg. Misschien wordt de soepbar wel de nieuwe trend voor 2016. Of loop ik hopeloos achter en was dat zooo 2013? Ik weet het niet meer, anyways, trend of niet, eet ze!
- 2 gele paprika's
- 500 ml groentebouillon
- 1 ui
- 1.5 tl garam masala
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 2 vellen ontdooide bladerdeeg
- 1 ei losgeklopt
- E.v.t. sesamzaadjes
- Giet een scheut olijfolie in een soeppan
- Snipper de ui en knoflook en smoor onder af en toe roeren in circa 5 minuten zacht
- Snijd de paprika's in stukken en verwijder de zaadlijsten
- Voeg toe en bak nog circa 5 minuten
- Giet dan de bouillon erbij en breng aan de kook
- Draai dan het vuur zacht en laat nog circa 15/20 minuten pruttelen totdat de paprika zacht is
- Voeg de garam masala toe en zout en peper naar smaak en pureer tot gladde soep
- Verwarm de oven op 200 graden en bestrijk de bladerdeegvellen met los geklopt ei tot ze glanzen
- Bestrooi met sesamzaadjes
- Schenk de soep in kommen
- Bestrijk ook de randen van de kom met losgeklopt ei
- Leg op elke kom een bladerdeeglap
- Druk goed aan
- Zet circa 10 minuten in de oven tot de bladerdeeg mooi gerezen is en een goudbruine kleur heeft gekregen
Geef een reactie