• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges

Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges

3 november 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges

Origami voor gevorderden

Ik heb jullie al eens eerder verteld dat ik geen beta persoon ben. Naast het feit dat rekenen niet mijn sterkste kant is, blink ik ook niet uit in handenarbeid. Mijn breiwerk op de basisschool had altijd de meeste gaten en leek in de verste verte niet op de pannenlap die het moest zijn. Maar ook tijdens de handenarbeidlessen op de middelbare school scoorde ik vaak niet hoger dan een mager zesje. Je zou denken dat ik in de loop der jaren wel enige skills geleerd heb qua knutsel- en fröbelwerk. Helaas. Voor het vouwen van het bootje in dit gerecht heb ik serieus Youtube aangezet en het instructiefilmpje twintig keer opnieuw gekeken. Zo erg is het dus. Een kleuter van vier kan het nog beter. Maar deze crea bea is het uiteindelijk toch gelukt om twee fatsoenlijke bootjes te vouwen. Wel na veel gevloek en getier, maar hey, I did it. Eieren met beetje boter in het vormpje en een heerlijk romig eitje is het resultaat. Mocht jij wel een mooi bootje in no time kunnen vouwen dan zet je in 10 minuten dit gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges op tafel. Maar als je net zo pathetic bent als ik, dan raad ik je aan ‘s middags al te beginnen.

Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
45 minuten
Totaal
1 uur
 
Rijke salade op brood met groene asperges, ham, little gem (sla) en balsamico. Bovenop een gepocheerd ei in een aluminium bootje.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 dikke sneden bruin brood (wit kan natuurlijk ook)
  • Vier plakken ham (optioneel)
  • 100 gram aspergetips
  • 2 el crème fraiche
  • 2 blaadjes little gem sla (of anders ijsbergsla)
  • 2 eieren
  • 2 tl boter
  • Peper
  • Zout
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 230 graden
  2. Besprenkel de sneetjes brood met olijfolie
  3. Zet circa vijf minuten in de oven tot ze geroosterd zijn
  4. Haal uit de oven
  5. Vouw van twee stukken aluminiumfolie twee bootjes
  6. Doe 1 tl boter in elk bootje
  7. Breek in elk bootje een ei
  8. Bestrooi met zout en peper
  9. Zet in een schaal en dan 10 minuten in het midden van de oven
  10. Rooster de ham in een droge koekenpan krokant in ongeveer 2 minuten per kant (is optioneel)
  11. Snijd een klein stukje van de onderkant van de aspergetips
  12. Kook de asperges in 3 minuten in een klein laagje water gaar
  13. Giet af en roer de crème fraiche er door heen
  14. Leg de snee brood op een bord
  15. Leg daarop de geroosterde ham
  16. Drapeer de asperges er losjes overheen
  17. Leg daarop het slablad
  18. Zet het bootje er boven op
  19. Druppel wat balsamicoazijn over het slablad
  20. Maak zo ook het andere bord op
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Leuke recepten, Voorgerechten Tagged With: Asperge, Balsamicoazijn, Brood, Ei, Ham, Little Gem

Zoeken

Previous Post: « Sukade stoofpot met abdijbier
Next Post: Walnoot en kool tartaar »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Kookboeken foto

Top 10 gezonde kookboeken

Kabeljauw met paprikasaus

Kabeljauw met paprikasaus

Recept Broodje portobelllo met mozzarella

Recept Broodje portobelllo met mozzarella

Recept kalkoenburger

Recept kalkoenburger

Indiase bloemkoolsoep met naan

Indiase bloemkoolsoep met naan

Recept Ceasar salad

Recept Ceasar salad

Recept forel met bloemkool

Recept forel met bloemkool

Flan van parmezaan met room

Recept Flan van parmezaan met room

Lamsrack met tuinbonen

Lamsrack met tuinbonen

Recept Indiase vis uit de oven

Recept Indiase vis uit de oven




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.