Weer of geen weer op mijn verrassingsreis (deel 3)
Hoe ik in Barcelona terecht ben gekomen kun je lezen in verrassingsreis deel 1 en deel 2. Daarin beloofde ik jullie op de hoogte te houden van het weer. We hadden geluk. HET BLEEF HET WEEKEND DROOG. Geen wind en buiige regen, maar zon en een strakblauwe lucht. Na een stevig ontbijt op het balkon van ons appartement liepen we op dag 1 naar de fietsverhuurder om de hoek. Het plan was om al fietsend en keuvelend Barcelona te verkennen. Maar dat is duidelijk niet aan de Spanjaarden besteed, want fietspaden zijn daar schaars. Al zigzaggend tussen de voetgangers scheurden wij over de trottoirs en langs toeristenpleister de Sagrada Familia. Check! Op naar het strand. Fiets op slot en tijd voor een welverdiende cerveza. Niet teveel natuurlijk. Daar in Barca is fietsen onder invloed levensgevaarlijk. Voor je het weet heb je een local tussen je spaken. Omdat je nu eenmaal niet kunt leven van bier alleen, bestelden we er ook een salade bij. En voor de mannen een dikke burger, maar dat terzijde. Helemaal zen knabbelden wij aan onze lunch. Daarna weer terug naar ons honk om de korte broeken te verruilen voor een fancy party outfit. De dansvloer en cocktails lonkten. Volgende keer meer over een retedure moijto en een chocoladebom op een Spaanse (food)markt. De salade van gerookte eendenborst met sinaasappel en walnoot van vandaag at ik dan wel niet aan het strand, hij smaakte er niet minder om. Lekker als voorgerecht en verdubbel de ingrediënten voor een volwaardig hoofdgerecht.
Ps: stay tuned voor verrassingsreis deel 4 (de laatste)
- 2 el azijn
- 50 ml olijfolie
- 1 sjalotje, fijngesneden
- ½ el fijngesneden peterselie
- 4 gram gelatineblaadjes
- 250 ml sinaasappelsap
- 20 g suiker
- 125 g gemengde sla
- 100 g gerookte eendenborst, in dunne plakjes
- Handje walnoten, fijngehakt
- Doe de azijn in een kom, voeg druppelsgewijs al roerend de olie erbij en daarna de sjalot en peterselie.
- Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Week de gelatine in koud water.
- Kook het sinaasappelsap met de suiker 3 minuten.
- Neem de pan van het vuur en roer de gelatine door het hete sap tot ze oplost.
- Laat het sinaasappelsap in een lage schaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
- Meng de sla met de dressing.
- Verdeel de salade en de plakjes eend over de borden.
- Snijd de sinaasappelgelei in blokjes van 1 cm en verdeel over de salade.
- Strooi ten slot de walnoten over de salade.
Geef een reactie