Gevulde avocado’s met garnalen
Ok, ik weet het. Dit recept schreeuwt een klein beetje jaren tachtig. Toen was het namelijk helemaal hip om bijvoorbeeld eieren te vullen met garnalen. Of wat dacht je van de garnalencocktail? Ook super trendy en werd op elk feestje geserveerd. Anno 2018 is dit echter toch een beetje passé. Trendsetters willen we zijn en geen ouderwetse vroeger-was-alles-beter-types.
Dat de avocado nu helemaal the bomb is hoef ik jou vast niet te vertellen. In Amsterdam kun je sinds enkele maanden eten bij The Avocado Show. Dit restaurant serveert enkel en alleen gerechten waarin avocado de hoofdrol speelt. Zegt genoeg over de hipheid van deze groene vruchtgroente nietwaar! Daar eet je bijvoorbeeld een roos van avocado. Klik hier als je nieuwsgierig bent hoe je dat maakt!
Goede vetten
Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten wel veel vet. Het goede nieuws is echter dat het vet in de avocado voornamelijk uit oliezuur bestaat. En dat is een onverzadigd vet. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals met olie, zachte en vloeibare margarine, vette vis en noten.
Variaties
Mocht je nu helemaal niet van garnalen houden, dan kun je bijvoorbeeld ook plakjes gerookte zalm nemen. Snij deze in kleine repen en leg ze op de avocado. Of voor mensen die helemaal niet van vis houden, vervang deze dan door plakjes gerookte kip. Maar wat nou als je vegetariërs te eten krijgt? Geen nood! Vervang de garnalen dan door ei. Kijk hier voor het recept.
- 2 avocado’s
- ½ bakje Hollandse garnalen
- Sap van halve citroen
- ¼ komkommer
- 2 el Griekse yoghurt
- 4 flinke tl zure room
- Peper
- Zout
- Halveer de avocado’s
- Lepel het vruchtvlees uit de avocado helften en doe dit in een kom
- Voeg de yoghurt en citroensap toe
- Prak met een vork alles goed door elkaar tot een gladde mousse
- Breng op smaak met zout en peper
- Vul de avocado helften met elk een kwart van de mousse
- Snij de komkommer in piepkleine blokjes
- Meng deze met de garnalen
- Leg een kwart van het garnalen/komkommer mengsel op elke avocado helft
- Maak het gerecht af met een lepel zure room
Jan
Mooi gerecht!
Jan
Yvette Jaarsma
Dank je Jan! Groet, Yvette
Een heerlijk voorgerecht dat makkelijk is te maken en verrukkelijk is. Ook zonder de zure room (die was per ongeluk in het hoofdgerecht beland :-)) hebben wij er van genoten. De combinatie van de avocado en garnalen is perfect. Voor herhaling vatbaar en staat op mijn lijstje!
Dank je Mieke!!!!