Gevulde eieren
De seventies are calling… zij willen hun gerecht terug! Even zonder gekheid, het is natuurlijk een wel een gerecht dat in de jaren zeventig helemaal hip was. Op elk feest stond er wel een schaal met gevulde eieren voor de gasten klaar. E dan zo lekker klassiek met een toefje kerrie mayonaise er in gespoten. Toen iedereen op een gegeven moment geen ei meer kon zien raakte dit gerecht uit de mode. Jaren hebben we er bijna niet meer naar omgekeken. Gevulde eieren waren een no go in de culinaire wereld.
Variaties op klassiek gevuld ei
Anno 2019 mag het echter weer! Vorig jaar zagen we ineens weer diverse soorten gevulde eieren opduiken in de keuken. Je kunt namelijk lekker creatief losgaan met verschillende combinaties. Ik zag eieren gevuld met tonijnmousse. Of kies eens voor een mousse van avocado met yoghurt! Ik koos vandaag voor hummus met walnoot en komkommer. En ik beloof je… Dit wil jij ook maken.
Je kunt zelf hummus maken, hier vind je het recept. Heb je daar geen zin in of tijd voor dan koop je gewoon kant en klare hummus in de supermarkt.
En heb je nog eieren over? Deze salade met ei is ook erg lekker!
- 2 eieren
- 4 tl hummus
- Klein stukje komkommer
- 4 halve walnoten
- Kook de eieren in 10 minuten hard
- Laat afkoelen en snij dan doormidden
- Lepel de dooier eruit
- Vul elk half ei met een theelepel hummus
- Snij de komkommer in dunne sprietjes
- Leg een de walnoot op de hummus
- Maak af met de komkommer sprietjes
Geef een reactie