• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Spaanse recepten » Gevulde komkommer

Gevulde komkommer

13 juli 2014 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Komkommer Boomstam

Nostalgie

Onlangs had ik last van een flinke portie vakantie nostalgie. Kijkend in onze online fotobibliotheek, proefde ik als het ware de kruidige curry’s uit India, de Mexicaanse crispy taco’s, het zand uit Egypte en de totaal smaakloze keuken van Cuba. Mensen die denken dat ze in all you can eat restaurant ‘La Cubanita’ – maar dan in het groot – terecht komen, help ik bij deze uit de droom. Gortdroge witte rijst, bruine plakbonen en visfilet zonder enige vorm van kruiden sierden onze dagelijkse maaltijd. Nee, los van de incidentele verboden kreeft, deed het mij niet direct verlangen naar meer. M had bijna spijt dat hij niet een peper- en zoutstelletje in zijn koffer had gestopt. Wat die Cubanen echter wel met trots op tafel zetten, waren de prachtige rode sappige tomaten. Los van de dondersgoede moijto’s uiteraard die eerder dagelijks een regel dan een uitzondering waren. Anyways, de tomaten waren zoet als koek en leken in het niets op onze waterbommetjes. Maar aangezien Havana nu niet direct om de hoek ligt en de plaatselijke super wel, kocht ik de volgende ochtend een tros glanzende romatomaten en maakte daar een dekselse zomerse dressing van. Ach, en als je dan toch lekker bezig bent, maak er dan ook deze gevulde komkommer met gegratineerde schelvis bij.
Buen provecho!

1.0 from 1 reviews
Gevulde komkommer
 
Bewaar Print
Voorbereiding
30 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
50 minuten
 
Uitgeholde komkommer gevuld met schelvis op Spaanse wijze.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 2 komkommers
  • 150 gram schelvis
  • paar blaadjes basilicum of koriander
  • 75 ml slagroom
  • scheutje olijfolie
  • 125 gram romatomaten
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 el olijfolie
Bereidingswijze
  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Snijdt de komkommers in stukken van 4, 6 en 8 cm (drie stukken p.p.).
  3. Stukken komkommer rechtop zetten.
  4. Met lepeltje de zaadjes uit de komkommer scheppen. Laat wel circa 1 cm vruchtvlees aan de onderkant zitten, anders loopt de vulling er weer uit.
  5. De komkommers met zout en peper bestrooien.
  6. De slagroom tot yoghurtdikte kloppen.
  7. De vis pureren met een blender en dan mengen met de basilicum of koriander en de slagroom tot egale massa.
  8. Zout en peper naar smaak toevoegen.
  9. De komkommers vullen met het mengsel en wat olijfolie erover sprenkelen.
  10. Alle komkommerstukken in een ovenschaal zetten en in het midden van de oven circa 20 minuten bakken. Serveren met de tomatendressing.
  11. De tomaten ontvellen en in kleine stukjes snijden.
  12. Mengen met de olijfolie, knoflook, citroensap en peper en zout naar smaak.
  13. Door een zeef halen om alle zaadjes en eventuele velletjes te verwijderen.
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Leuke recepten, Spaanse recepten, Voorgerechten Tagged With: Basilicum, Citroensap, Knoflook, Komkommer, Olijfolie, Romatomaat, Schelvis, Slagroom

Zoeken

Previous Post: « Chipolataworstjes met balsamicoazijn
Next Post: Kip met tahin »

Reader Interactions

Comments

  1. Ruud Arends

    28 juli 2014 at 21:58

    Hallo Yvette,

    De moeder van M is bij ons op bezoek en maakte ons attent op jouw site.
    Wat een leuke recepten. Wat een gelikte lay-out. Je associeert dit meteen met de glamour tijdschriften over eten zoals Delicious of La Cucina Italiana met prachtige recepten.
    Je recepten lijken me heel apart en lekker. Je taal is smeümig alsof het eten al wordt opgediend. Kortom knap staaltje. Doorzetten en je hebt een kookboek.
    A.s. donderdag ga ik me wagen aan jouw toevalstreffer, de eendjes en de romige cheese cake. Lijk me een leuk dineetje. Als je een luchtig en licht soepje heb, hoor ik dat graag. Je hoort van me
    Groet
    Ruud Arends

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      30 juli 2014 at 13:24

      Hoi Ruud. Wat een leuk compliment! Ik ben heel benieuwd hoe je etentje gesmaakt heeft. Laat je me het weten? Een lekker soepje…

      Spinaziesoep

      300 gram verse spinazie
      2 witte uien, gesnipperd
      2groentebouillonblokjes
      2 theelepels gemalen komijnzaad
      4 grote eetlepels Griekse yoghurt

      Verhit wat olie in een soeppan en fruit de uien op laag vuur een paar minuutjes.
      Voeg de spinazie toe, laat slinken in een minuut of vijf en doe er dan het komijnzaad bij.
      Roer even door, voeg dan de bouillonblokjes en 1 liter water toe.
      Roer weer door en laat even doorpruttelen.
      Na tien minuten doe je nog een flinke snuf zwarte peper in je pan en pureer je de soep met staafmixer.
      Mix de soep tot een gladde substantie en verdeel over vier kommen.
      Maak nu af door in iedere kom een flinke eetlepel yoghurt te scheppen, die kunnen de eters er vervolgens zelf doorheen roeren.
      Tenslotte verdeel je over de kommen wat heel fijn gesneden reepjes rauwe spinazie.

      Ik hoop dat je er wat aan hebt!

      Groet,

      Yvette

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Prei courgette soep

Recept Prei courgette soep

Appelmoescake met diverse noten

Appelcake met diverse noten

Kerstecept Perzikmousse

Kerstrecept Perzikmousse

Ragout met champignons in broodbakje

Ragout met champignons in broodbakje

Doperwtensoep met courgette en citroenyoghurt

Doperwtensoep met courgette en citroenyoghurt

Recept nasi van bloemkoolrijst

Recept nasi van bloemkoolrijst

Recept Rode curry met garnaal

Recept Rode curry met garnaal

Wortelsoep met sesamgarnalen

Wortelsoep met sesamgarnalen

Pangasius in sticky saus met sugar snaps

Pangasius in sticky saus met sugar snaps

Focaccia met oregano

Focaccia met oregano




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.