Hitte
Ladies en gents, halleluja! Het is eindelijk zomer. Officieel al sinds 21 juni, maar daar was die dag, en dagen erna, niets, maar dan ook niets van te merken. Op de dag dat de lente plaatst maakte voor de herfst, o nee, zomer droeg ik dus mijn winterjas. Ik had ‘m al netjes opgeborgen, maar klappertandend op de fiets is ook zo wat. Maar nu is het dan zover! Deze witte benen kunnen eindelijk een beetje roze kleuren. Heb al vijf bbq dates ingepland en acht etentjes in de tuin. Nu de Hollandse nieuwe weer volop in de winkel prijken vond ik dat wel een mooie start van het zomerseizoen. Heerlijk fris haringtartaar met appel en de komkommer. Moet nog wel effe die tuin zomerklaar maken voordat al die eters aan tafel schuiven. Ach, lekker eten tussen het groen, wilde tuinen zijn tenslotte weer helemaal hip.
- 8 kleine haringen
- 1 kleine fris/zure appel (Jonagold)
- ½ komkommer
- 2 lenteuitjes, fijngesneden
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 tl wasabi (optioneel)
- Snijd de haring en komkommer in kleine blokjes
- Schil de appel en snijd ook in kleine blokjes
- Meng de yoghurt met zwarte peper en eventueel een tl wasabi in een kom
- Voeg de lenteui, haring, komkommer en appel toe
- Schep goed om zodat het een egaal mengsel wordt
- Proef of er nog wat peper of wasabi bij moet
- Schep op elk bord een mooi torentje van het haringmengsel
- Garneer met wat groen van de stengel van de lenteui
Geef een reactie