Makkelijke maaltijd
Stel, je komt net thuis van een lange dag werken en hebt geen zin om de keuken in te duiken voor een uitgebreid avondmaal. Plus, je hoort de snackbar je naam al roepen. Wat doe je dan als je niet voor de drie keer die week aan deze lokroep wil toegeven? Precies, je maakt een pan soep. Moet wel toegeven dat deze geroosterde pompoensoep effe een uurtje de oven in gaat. Geeft niks, kun je alvast met wijn en boek in bad of op de bank relaxen. Daarna is het namelijk alleen nog maar een kwestie van alles bij elkaar gooien en pureren. En klaar is de spreekwoordelijke Kees. Super gezond, heel makkelijk en je kunt er zeker met vier personen wel twee dagen van eten. Of vier dagen met twee personen. Mocht in dat geval dit pompoensoep recept je na twee dagen de neusgaten uitkomen, invriezen kan ook. Dan heb je altijd een gezonde maaltijd achter de hand. Voor die dagen dat het patatje mayo en broodje kroket je tegenstaan. Want dat kan natuurlijk ook.
Ben je trouwens niet zo’n fan van de Indiase keuken, maar wil je wel een lekker pompoensoep recept maken? Deze pompoensoep met harissa en garnalen is dan wellicht meer jouw smaak.
- 1 flespompoen
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 3 el gram masala (blikje van Jonnie Boer bij de AH verkrijgbaar)
- 2 el kaneel
- 1 tl komijnpoeder
- 1.5 liter groentebouillon
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 200 gram Griekse of volle yoghurt
- 4 lente-uitjes, in ringen gesneden
- Handvol pinda's of cashewnoten
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Leg een vel aluminiumfolie op een rooster of bakplaat
- Snij de pompoen doormidden en verwijder de draden en zaden
- Verwijder de schil van de uien en snij doormidden
- Verwijder de velletjes van de knoflook
- Verpak de uien en knoflook samen in aluminiumfolie
- Bestrijk de pompoenhelften met olijfolie
- Leg ze met de schilkant boven in de oven en leg het pakketje met ui en knoflook ernaast
- Rooster circa 60 tot 70 minuten in de oven totdat de pompoenschil zacht is
- Laat afkoelen en snij de pompoen dan in stukken
- Doe de pompoen samen met de ui en knoflook en de bouillon in een grote soeppan
- Voeg kaneel, garam masala en komijn toe
- Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen
- Pureer dan met een staafmixer tot soep
- Breng op smaak met peper en zout naar smaak
- Lepel de soep in kommen en schep in iedere kom een grote eetlepel yoghurt
- Bestrooi met lente-uitjes en pinda's
- Lekker met naanbrood
Geef een reactie