• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Indiase recepten » Indiase rode linzensoep

Indiase rode linzensoep

28 maart 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Linzensoep

Met de lepel er rechtop in

Masoor dahl, oftewel Indiase rode linzensoep. Dat is wat er vandaag op het menu staat. Het schijnt dat er wel honderden verschillende bereidingswijzen zijn. Elke familie in India maakt het op haar eigen manier en doet er weer andere kruiden in. Ik speurde eens door mijn kruidenrek en vond daar kaneelstokjes, kardemom, kurkuma en komijn. Nog wat garam masala en beetje peper en dit zou mijn versie van de bekende soep worden. Persoonlijk vind ik het lekker als de soep zo dik is dat mijn lepel er rechtop in blijft staan, maar vind jij het dan meer lijken op een veredelde babyhap dan soep, gewoon wat extra water toevoegen. Lekker met schep yoghurt of kokosmelk.

Indiase rode linzensoep
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
45 minuten
Totaal
1 uur
 
Dikke stevige Indiase soep waar je lepel rechtop in blijft staan. Gemaakt van rode linzen met de usual suspects aan Indiase kruiden.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 250 gram rode linzen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ui in grove stukken
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl garam masala (optioneel)
  • 750 ml water
  • 4 el Griekse yoghurt
  • Kneepje limoensap
Bereidingswijze
  1. Was de linzen in een zeef
  2. Doe het tomatenblikje met de linzen, de specerijen en het water in een soeppan
  3. Breng aan de kook
  4. Draai het vuur middenhoog en laat 25 minuten zonder deksel pruttelen
  5. Haal het kaneelstokje uit de pan
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot gladde massa
  7. Zet weer op het vuur en verwarm de soep nog 10 minuten goed door
  8. Schep de soep in vier kommen en roer door elke kom een eetlepel yoghurt en knijp er wat limoensap boven uit
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Indiase recepten, Leuke recepten, Makkelijke recepten, Vegetarische recepten, Voorgerechten Tagged With: Garam Masala, Griekse Yoghurt, Kaneelstokje, Kardemom, Komijn, Kurkuma, Limoensap, Linzen, Tomaat, Witte Ui

Zoeken

Previous Post: « Gele wortel chips
Next Post: Eieren mimosa »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Filodeegrolletjes met biet en appel

Filodeegrolletjes met biet en appel

Wafel van pompoen met pesto en geitenkaasvulling

Wafel van pompoen met pesto en geitenkaasvulling

Recept Gezonde slanke koolsalade

Koolsalade – een Gezond Slank Recept

Manchego met koffie en honing

Manchego met koffie en honing

Gestoofde kalfsrib met polenta

Gestoofde kalfsrib met polenta

Recept Bobotie met snijbonensalade

Recept Bobotie met snijbonensalade

Recept Boquerones met tomaat

Recept Boquerones met tomaat

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Salsa van mango, komkommer en rode peper

Salsa van mango, komkommer en rode peper

Geitenkaaslollies

Geitenkaaslollies




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.