Met de lepel er rechtop in
Masoor dahl, oftewel Indiase rode linzensoep. Dat is wat er vandaag op het menu staat. Het schijnt dat er wel honderden verschillende bereidingswijzen zijn. Elke familie in India maakt het op haar eigen manier en doet er weer andere kruiden in. Ik speurde eens door mijn kruidenrek en vond daar kaneelstokjes, kardemom, kurkuma en komijn. Nog wat garam masala en beetje peper en dit zou mijn versie van de bekende soep worden. Persoonlijk vind ik het lekker als de soep zo dik is dat mijn lepel er rechtop in blijft staan, maar vind jij het dan meer lijken op een veredelde babyhap dan soep, gewoon wat extra water toevoegen. Lekker met schep yoghurt of kokosmelk.
- 250 gram rode linzen
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 ui in grove stukken
- 1 kaneelstokje
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijn
- 1 tl kardemompoeder
- 1 tl garam masala (optioneel)
- 750 ml water
- 4 el Griekse yoghurt
- Kneepje limoensap
- Was de linzen in een zeef
- Doe het tomatenblikje met de linzen, de specerijen en het water in een soeppan
- Breng aan de kook
- Draai het vuur middenhoog en laat 25 minuten zonder deksel pruttelen
- Haal het kaneelstokje uit de pan
- Pureer de soep met een staafmixer tot gladde massa
- Zet weer op het vuur en verwarm de soep nog 10 minuten goed door
- Schep de soep in vier kommen en roer door elke kom een eetlepel yoghurt en knijp er wat limoensap boven uit
Geef een reactie