Onverwachte gasten
Er zijn van die mensen die van een hoop stront nog een gebakje weten te maken. Mocht je daar spontaan als gast voor de deur staan tijdens etenstijd, flansen zij altijd nog wel wat fatsoenlijks in elkaar. Niets is erger dan dat er aan je gevraagd wordt hoeveel aardappels je gaat eten tijdens het diner. Alsof ik dat van te voren al weet! Dan schil ik liever een hele zak en heb genoeg, dan dat ik dat aan mijn eters van die avond vraag. Maar goed, ik dwaal af. Die alleskunners, daar hadden we het over. Ik zal je een geheim verklappen. Je moet gewoon de juiste ingrediënten standaard in huis hebben. Zo heb ik altijd uien, knoflook, boter, eieren, bloem, kaas, wijn, melk, kruiden, tomaten en tonijn uit blik in de koelkast staan. Kun je verrassend goed mee uit de voeten. Tortilla’s of pannenkoeken of deze Koreaanse tonijnkoekjes zijn dan in no time bereid. Mocht je geen zin of tijd hebben voor de saus, leuk dan een schaaltje op met een mix van sojasaus en witte wijnazijn. Onderstaand recept is voor zes koekjes, maar maak gerust meer en doe ze in de vriezer. Helemaal makkelijk voor onverwachte bezoekjes.
- Voor de koekjes
- 1 blik tonijn op water uitgelekt
- 1 el bloem
- 1 rode ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook klein gesneden
- 1.5 tl sesamolie
- 1 ei
- Voor de dipsaus
- 2 el suiker
- 2 el vissaus
- 10 el water
- 1 teentje knoflook klein gesneden
- 2 el limoensap
- 1 rode peper klein gesneden
- Doe alle ingrediënten voor de saus in een bakje en roer tot de suiker is opgelost
- Pers nu het sap uit de halve limoen
- Roer nog eens goed door
- Meng het ei met de tonijn, sesamolie, bloem, knoflook, ui in een schaal. Prak goed fijn en vorm er een egaal mengsel van
- Verhit een eetlepel olijfolie in een anti-aanbakpan en schep een eetlepel van het tonijnmengsel in de pan
- Druk met de bolle kant van de lepel het mengsel plat en vorm een koekje
- Bak bruin en draai om en bak de andere kant bruin
- Maak op deze manier ook de rest van de tonijnkoekjes
Geef een reactie