Fotografieles
Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je iets in je hoofd hebt en dan moet het ook op die manier gebeuren. Ik zag een plaatje van dit gerecht in een culinair tijdschrift voorbij komen. Wow, dat zag er best gelikt uit. Ik kreeg inspiratie. Natuurlijk heb ik er wel mijn eigen draai aangegeven, maar aapte de presentatie in een glas van het voorbeeldgerecht na. En dat heb ik geweten. Niets is namelijk moeilijker dan het fotograferen van een gerecht in glas. Ondanks dat je het glas met een doek vasthoudt zie je toch vingerafdrukken, terwijl je het bord met je tong uit de mond opmaakt. Je moet het ook niet op een volle tafel willen fotograferen met de computer en andere afleidende zaken op de achtergrond. Dat zie je er namelijk dwars doorheen. En dan heb ik niet over de weerspiegeling van de camera, lichtbron en wij hongerige mensen. Tja, daar had ik effies niet bij stilgestaan. Mijn liefde wel, maar hij moest het wel oplossen. Want zogezegd, als ik iets in mijn kop heb zit het niet ergens anders. Uiteindelijk na een half uur zwoegen en tieren en een lief bedoeld, maar belerend lesje fotografie, had ik dan toch mijn foto van dit gerecht van krab met avocadomousse. Zie… De aanhouder wint altijd. Alleen mag ik van M nooit meer iets in een glas presenteren. Dat dan weer wel.
- 1 avocado
- 2 surimisticks
- 1 el gembersiroop
- 2 el Ricard
- Sap van 1 limoen
- 50 gram zeekraal
- 3 el mayonaise
- Handvol korianderblaadjes
- Maak een marinade van de gembersiroop, 1 el Ricard en driekwart van het limoensap
- Giet de ⅓ van de marinade over de surimisticks
- Pureer de avocado met de rest van de marinade en 1 el Ricard, de mayonaise en de helft van de korianderblaadjes tot een egaal mengsel
- Proef of er nog wat limoensap in moet (extra zuurtje) of nog wat extra gembersiroop (extra zoetje)
- Breng op smaak met zout en peper
- Blancheer de zeekraal 2 minuten in kokend water
- Giet af en laat uitlekken
- Snijd de zeekraal heel fijn
- Schep de helft van de avocadomousse in een mooi glas
- Bestrooi met de zeekraal
- Druk een surimistick in de mousse
- Drapeer er wat korianderblaadjes omheen
- Maak ook het andere glas op deze manier op
Geef een reactie