• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Chinese recepten » Kroepoek met garnaal

Kroepoek met garnaal

16 september 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Kroepoek met garnaal

Zwart geblakerd

Soms heb ik ‘s nachts de beste ideeën. Terwijl M dan al snurkende tevreden naast mij ligt, komen er diverse recepten zo maar ineens bij mij op. Eigenlijk zou je het gelijk op moeten schrijven, want het gebeurt ook vaak dat ik het merendeel de volgende ochtend al kwijt ben. Dit amuse gerecht bleef echter hangen. Kroepoek met garnalen en lente ui. De kroepoek koop je bij de Aziatische toko. Een zak is wel aan de prijzige kant helaas, dus maak dit gerecht alleen als je meerdere eters aan tafel krijgt. It’s worth it! De smaak is zoveel beter dan die laffe kroepoek uit de supermarkt. De garnalen worden met de lente ui als het ware gefrituurd door er loeihete zonnebloemolie overheen te gieten. Gebruik daarvoor wel een oude pan, want mijn pan is helemaal zwartgeblakerd door deze actie. Vanaf dat moment dus gedegradeerd tot ‘frituur’ pan. Steek je gasten de ogen uit met deze lekkere en verrassende amuse. Wedden dat ze het recept willen hebben!

Kroepoek met garnaal
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
25 minuten
 
Simpel, maar overheerlijk voorgerecht dat door de hete olie de garnaal en lente-ui gaart.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Aziatisch
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 stuks kroepoek
  • 12 scampi's
  • 1 lente-ui
  • 1 el sojasaus
  • 1 el zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de olie in een steelpan tot rokend heet
  2. Leg de scampi's samen met de lente-ui op een bord
  3. Giet de sissende olie er over heen
  4. Sprenkel de sojasaus er over
  5. De garnalen en lente-ui zijn nu als het ware gefrituurd
  6. Leg op elk bord een stuk kroepoek
  7. Drapeer daar de scampi's en de lente-ui
  8. Druppel er met een lepel wat van het soja/olie mengsel overheen
  9. Serveer direct
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Chinese recepten, Leuke recepten, Voorgerechten Tagged With: Garnaal, Kroepoek, Lente-ui, Sojasaus, Zonnebloemolie

Zoeken

Previous Post: « Turkse pizza met gehakt
Next Post: Banana Soft Swirl »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Gevulde aubergine met feta en spinazie

Aubergine met feta en spinazie

Ceasar salad

Caesar salad

Tomatensoep met Bannock

Tomatensoep met Bannock

Kotelet met geroosterde ui en ricotta

Kotelet met geroosterde ui en ricotta

Recept Gegratineerde vis met artisjokken uit de oven

Recept Gegratineerde vis met artisjokken uit de oven

Aardappelpizza feta paprika

Aardappelpizza met feta en paprika

Wortelburger

Wortelburger

Lamsrack met tuinbonen

Lamsrack met tuinbonen

Recept Bobotie met snijbonensalade

Recept Bobotie met snijbonensalade

Recept Gepofte knoflook

Recept Gepofte knoflook




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.