Zwart geblakerd
Soms heb ik ’s nachts de beste ideeën. Terwijl M dan al snurkende tevreden naast mij ligt, komen er diverse recepten zo maar ineens bij mij op. Eigenlijk zou je het gelijk op moeten schrijven, want het gebeurt ook vaak dat ik het merendeel de volgende ochtend al kwijt ben. Dit amuse gerecht bleef echter hangen. Kroepoek met garnalen en lente ui. De kroepoek koop je bij de Aziatische toko. Een zak is wel aan de prijzige kant helaas, dus maak dit gerecht alleen als je meerdere eters aan tafel krijgt. It’s worth it! De smaak is zoveel beter dan die laffe kroepoek uit de supermarkt. De garnalen worden met de lente ui als het ware gefrituurd door er loeihete zonnebloemolie overheen te gieten. Gebruik daarvoor wel een oude pan, want mijn pan is helemaal zwartgeblakerd door deze actie. Vanaf dat moment dus gedegradeerd tot ‘frituur’ pan. Steek je gasten de ogen uit met deze lekkere en verrassende amuse. Wedden dat ze het recept willen hebben!
- 4 stuks kroepoek
- 12 scampi's
- 1 lente-ui
- 1 el sojasaus
- 1 el zonnebloemolie
- Verwarm de olie in een steelpan tot rokend heet
- Leg de scampi's samen met de lente-ui op een bord
- Giet de sissende olie er over heen
- Sprenkel de sojasaus er over
- De garnalen en lente-ui zijn nu als het ware gefrituurd
- Leg op elk bord een stuk kroepoek
- Drapeer daar de scampi's en de lente-ui
- Druppel er met een lepel wat van het soja/olie mengsel overheen
- Serveer direct
Geef een reactie