Recept Maispuree met kipsspiesjes
Ik kan gewoon niet geloven dat het jaar alweer bijna voorbij is. Het lijkt wel of de tijd echt letterlijk vliegt. Het was een jaar vol met belevenissen en avonturen. Ik bezocht met meneer CurlsCulinair zowel New York als Vietnam en met mijn vrienden/eetclub gingen we menigmaal een weekendje weg.
Liefde voor eten
Ook had ik vele culinaire en leuke etentjes buiten de deur, maar ook vrienden deden dit jaar weer hun uiterste best. Niets is toch immers leuker, nou ja, bijna niets is leuker dan met elkaar aan tafel zitten en je liefde voor eten te delen.
Eten wat de pot schaft
Bij mij in huis moet mijn wederhelft altijd afwachten wat ik nu weer op tafel zet. Ik zeg altijd dat ie moet eten wat de pot schaft. Dat gaat negen van de tien keer goed, maar ook wel eens fout. Ach, dan neemt ie maar een boterham met kaas. Lig ik niet wakker van, haha.
Kip met mais
Gelukkig was hij erg te spreken over dit voorgerecht met kip en mais. Geloof me als ik zeg dat deze pure van mais echt zo lekker is! Fluweelzacht met een heerlijk mondgevoel. De kip kun je lekker in de puree dippen aangezien de puree een vloeibare structuur heeft. Niet de stevige structuur van aardappelpuree. Je kunt de kip ook vervangen door een spies met gebakken garnalen.
Meer gerechten met mais
Heb je zin in meer gerechten met mais? Deze maissoep is een echte aanrader, zeker ook voor de kerst. Meer zin in een hartige taart? Waag je dan aan deze maistaart. Kwam met vlag en wimpel door de ballotage commissie.
- 300 gram kipfilet
- 10 gram appelazijn
- 10 gram worcestersaus
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 el olijfolie
- 1 el mosterd
- 1 el tomatenketchup
- 8 satéprikkers
- 300 gram mais, uitgelekt
- 400 ml kippenbouillon
- 1 rode ui
- 2 el crème fraiche
- Peper
- Snij de kip in dunne repen
- Doe alle overige ingrediënten voor de marinade in een kom en meng met de kip
- Dek de kom af en zet 1 uur in de koelkast
- Rijg de kip zigzag aan de satéprikkers
- Gril de kip dan 5 minuten per kant in een grillpan
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
- Fruit de ui even aan
- Voeg de mais toe en blus af met de bouillon
- Laat 20 minuten zachtjes stoven op laag vuur
- Doe alles samen met de crème fraiche en een snuf peper in een keukenmachine en maal tot puree
- Of gebruik een staafmixer en pureer in een hoge kom tot puree
- Haal de puree vervolgens door een zeef en roer met de bolle kant tot al het vocht in de onderliggende kom zit en je de velletjes van de mais overhoudt
- Schep de puree in vier mooie glazen en steek in elk glas twee kipspiezen
Geef een reactie