Allesbehalve saai deze slasoep
Zet eens een keer slasoep op het menu!
Ja, je leest het goed… Slasoep stond er bij huize CurlsCulinair van de week op tafel. Kun je daar dan ook soep van maken? Dat kan zeker lieve lezers! Naast dat je sla uiteraard rauw kunt eten, kunt stoven, kunt bakken en kunt grillen, kun je er dus ook soep van maken.
Slasoep vol vitamines
Nu is alleen soep van sla misschien een beetje saai. Het toeval was, nou ja toeval, ik had nog een half zakje diepvriesdoperwten liggen. Groene sla plus groene doperwten is groene soep vol vitamines. Kun je wel gebruiken nu het lijkt of iedereen zich de longen uit het lijf hoest.
Ei in plaats van feta
Ik gebruik in dit recept little gem sla, maar als je daar niet aan kunt komen dan pak je gewoon een krop ijsbergsla uit het schap. Kan ook helemaal prima. En mocht je nu niet zo van de feta zijn, dan laat je het weg! Je kunt bijvoorbeeld ook een gekookt ei in stukjes snijden en dit als topping in de soep doen. Lekker doen wat jij wilt. Zo kun je de soep ook opleuken met gekookte garnalen. Ben je gelijk op sjiek als je gasten krijgt. Of voeg tijdens het kookproces een theelepel kerrie toe. Slasoep met kerrie is ook helemaal herfstwaardig. Wat vinden jullie? Laat het mij weten!
Variaties op deze slasoep
In de herfst- en wintermanden wil ik elke dag wel een kop soep soldaat maken. Misschien jij ook wel! Kijk eens op deze blog met het recept voor pompoensoep. En deze soep van andijvie met appel lijkt een verrassende combinatie, maar is ontzettend lekker.
- 2 kroppen little gem sla, in stukken gesneden (of een hele krop ijsbergsla)
- 200 gram diepvriesdoperwten
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 lente-uitjes, in ringen gesneden
- 750 ml groentebouillon
- 50 gram feta, verbrokkeld
- Peper
- Zout
- Scheut olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Fruit de ui, knoflook en twee lente-uitjes
- Voeg de gesneden sla en doperwten toe
- Schep alles goed door elkaar tot de sla iets geslonken is
- Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
- Leg het deksel op de pan
- Zet het vuur dan laag en smoor de groenten op laag vuur in circa 8 tot 10 minuten gaar
- Pureer de soep dan met een staafmixer glad
- Breng op smaak met zout en peper
- Verdeel over vier kommen en schep de derde lente-ui en de feta in de soep
- Lekker met stokbrood
Stella
Hoi Yvette, Ik zag jouw recept en had nog een krop sla in de koelkast liggen. Daarmee gisteren deze soep gemaakt. Heel erg lekker. We hebben er van genoten! Groet, Stella.
Yvette Jaarsma
Hoi Stella! Wat leuk om te horen! Ik hoor het graag als je nog meer recepten geprobeerd hebt. Altijd leuk om te lezen. Groet, Yvette