Oosterse zalmtartaar
Hebben jullie de kerstboom al staan? Ik twijfel dit jaar of ik mijn boom van zolder haal. Wij hebben namelijk nog echt zo’n kleine nepboom vol tierelantijnen die het hele jaar opgetuigd in de hoek van de zolder staat.
Kleine moeite inderdaad om de boom naar beneden te halen en in de huiskamer te zetten. Ware het niet dat een echte boom natuurlijk duizend keer leuker is. Alleen die geur is al onweerstaanbaar. Dan ruikt je huis naar een winters bos. Misschien straks toch maar ergens een boom scoren. Ballen er in en klaar.
Super simpel deze zalmtartaar
Of nee, eerst deze blog schrijven over dit heerlijke voorgerecht. Deze oosterse zalmtartaar is echt te lekker! Ook super simpel om te maken dus geen kerststress in de keuken. Je kunt in plaats van blokjes gerookte zalmmoot een zalmfilet zonder huid kopen. Dan snij je die in kleine blokjes. Iets meer werk, maar goed te doen. Investeer in een paar mooie glazen of kijk eens bij de plaatselijke kringloop. Soms verrassend wat je daar allemaal voor leuks vindt.
Variaties
Mocht je nu niet van zalm houden, vervang deze dan door blokjes verse tonijn. De komkommer kun je vervangen door fijngesneden radijsjes.
Meer makkelijke kerstgerechten? Deze coquille met zeewier staat ook in een mum van tijd op tafel. En met deze zalmbonbon ga jij je helemaal de blits maken. 100 procent gegarandeerd!
- 100 gram gerookte zalmblokjes (AH)
- 4 cm komkommer, in hele kleine blokjes gesneden
- 1 el sojasaus
- 4 el wakame (zeewier AH)
- 8 verse edame boontjes (AH of toko)
- 1 el sesamzaadjes
- Doe de zalmblokjes samen met de komkommer in een kom
- Voeg de sojasaus toe en meng door elkaar
- Zet twee mooie glazen klaar
- Verdeel de helft van het mengsel over de glazen
- Verdeel op elk glas twee eetlepels wakame
- Verdeel daar weer de andere helft van de zalm/komkommer over
- Rijg de edame boontjes aan een prikker en steek deze in het glas
- Bestrooi met de sesamzaadjes
Geef een reactie