Restjes
Aan verspilling doen we niet in huize Curls Culinair. Elk restje eten wordt ofwel de volgende dag als lunch opgegeten of krijgt een ander bestemmingsplan. Het is juist een uitdaging om een gerecht te bedenken met een overgebleven stuk vlees of in dit geval een restje soep. Als kind was ik gefascineerd door die drilpuddinkjes. Je weet wel, van die doorzichtige felgekleurde mierzoete puddinkjes waar het glazuur spontaan van je tanden breekt. Dat moet toch ook zelf te maken zijn, maar dan van soep. Voor de smaak deed ik er ook nog een bosui doorheen en een restje gerookte forel. Nachtje in de koelkast en een gezonde drilpudding is het resultaat. Lekkere paprikagelei met forel, knoflookschuim en wat geroosterde wortel.
- 200 ml tomaten of paprikasoep
- 2 blaadjes gelatine
- Restje gerookte forel
- 1 bosui
- Week de gelatine 5 minuten in koud water
- Verwarm het restje soep
- Knijp de gelatine goed uit
- Los de gelatine op in de soep
- Roer de bosui en forel door de soep
- Bekleed bakjes of timbaalvormpjes met plastic folie
- Giet de soep in bakjes of timbaalvormpjes
- Laat een nacht opstijven in de koelkast
Geef een reactie