Boeiende bezigheden
Waar zal ik vandaag eens over schrijven. Dat ik een was heb gedraaid of dat ik de badkamer heb geschrobd vinden jullie vast niet bijster interessant. Of dat ik ondanks de regen toch op mijn fiets ben gesprongen om boodschappen te doen vast ook niet. Dat ik taart heb gegeten misschien wel, maar ja, niet zelfgemaakt dus dan heb je er ook geen zak aan. Een taart kopen kan immers iedereen. Nou, dan geef ik jullie maar het recept voor een geurige geroosterde paprikasoep. Ga ik effe door met de dagelijkse niet boeiende bezigheden. Tot later!
- 4 paprika's
- ½ rode peper van zaadlijsten ontdaan
- 2 uien in ringen gesneden
- 2 tenen knoflook gehakt
- 1 liter groentebouillon
- 100ml Griekse yoghurt
- 150 gram roze garnalen
- 2 bosuitjes in ringen gesneden
- 8 mooie slabladeren (ik heb little gem gebruikt)
- Peper
- Zout
- Citroensap
- Verwarm de oven op 225 graden
- Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Leg ze op een met aluminiumfolie beklede bakplaat met de bolle kant naar boven
- Zet 30 minuten in de oven tot de paprika's zwart blakeren
- Haal ze uit de oven en stop ze in een plastic zak die je dichtknoopt
- Laat 15 minuten rusten
- Verwijder dan het zwartgeblakerde vel
- Verhit 4 eetlepels olijfolie in een soeppan
- Smoor de uien 5 minuten
- Voeg de rode peper, de geroosterde paprika's en knoflook toe
- Voeg de bouillon toe
- Breng aan de kook
- Als de soep kookt zet dan het gas laag
- Laat 15 minuten pruttelen
- Pureer de soep met een staafmixer tot gladde massa
- Voeg flink wat zout en peper toe
- Meng de garnalen met de Griekse yoghurt, kneepje citroensap en ¾ van de bosui
- Verdeel het mengsel over de slabladeren
- Garneer met de rest van de bosui
- Verdeel de soep over vier diepe borden en leg in elk bord twee slaschuitjes
Geef een reactie