• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Italiaanse recepten » Parmezaankaasbakjes met carppacio

Parmezaankaasbakjes met carppacio

16 december 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Parmezaansekaasbakjes met carppacio

In de ban van de bowl

Het lijkt wel alsof iedereen in de ban is van eten uit een bowl. Sushi in een bowl (rijst, gescheurde norivellen en stukken zalm of tonijn) of tortilla in een bowl (stukjes wrap met gehakt en groenten). Either way, het is helemaal hip om gewoon maar wat ingrediënten bij elkaar te gooien in een grote kom. Ik ben daar persoonlijk niet zo van. Noem het maar tuttig, maar ik eet liever van een mooi opgemaakt bord. Maar om toch aan de laatste foodtrend mee te kunnen doen, bedacht ik dat een mini-bowl ook best hip is. Een carpaccio inside out, om het zo maar te zeggen. Ik maakte een kommetje van parmezaanse kaas en legde daarin het vlees met wat sla en geroosterde walnoten. Het vergt effe wat oefening en geduld, maar dan heb je ook wat. En als ik het kan, dan kan jij het ook! Want geduld lieve mensen, tja, laten we zeggen, I am working on it!

Parmezaankaasbakjes met carppacio
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
De Italiaanse carpaccio kent iedereen, maar deze variant is nieuw. Waar normaal het dungesneden vlees de ondergrond vormt is het nu een bakje van parmezaan.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • Een groot stuk Parmezaanse kaas
  • Gesneden carpaccio
  • Rucola
  • Geroosterde walnoten of pijnboompitten
  • Balsamico azijn
  • Bakpapier
  • Twee op elkaar aansluitende bakjes
  • Magnetronbestendige schaal
Bereidingswijze
  1. Leg een groot stuk bakpapier op de schaal
  2. Rasp de kaas fijn
  3. Leg de kaas op het bakpapier in een cirkel
  4. Zorg dat de cirkel anderhalve centimeter groter is dan de bovenkant van je bakje
  5. Zet de schaal met de kaas circa 1,5 minuut in de magnetron tot de kaas begint te bubbelen en bruin wordt
  6. Zet ondertussen een bord klaar met een van de bakjes omgekeerd erop
  7. Haal het bakpapier met kaas uit de magnetron en vouw het onmiddelijk over het bakje
  8. Duw met je vingers voorzichtig tegen de randen aan en plaats het tweede bakje over het met de bakpapier en kaas beklede bakje
  9. Druk de bakjes voorzichtig tegen elkaar aan
  10. Haal het tweede bakje er af als het kaasmengsel na circa 2 minuten is afgekoeld
  11. Haal dan voorzichtig het bakpapier van de kaas
  12. Verwijder dan wederom heel voorzichtig de kaasbowl van je bakje
  13. Je kunt ze bewaren in een plastic box tot wel vijf dagen
  14. Vul de bowls met carpaccio en de noten en sla
  15. Sprenkel er wat balsamico azijn over
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Italiaanse recepten, Leuke recepten, Voorgerechten Tagged With: Balsamicoazijn, Kookclub, Parmezaan, Pijnboompitten, Rucola, Runderlende, Walnoot

Zoeken

Previous Post: « Pangasius met gefrituurde lenteui
Next Post: Zalmbonbon met avocado en groene appel »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept vispate met komkommersalsa

Recept vispate met komkommersalsa

Recept Borrelplank met gegrilde paprika

Menu 5 keer Spaans

Recept Courgette met garnalen en pesto

Recept Courgette met garnalen en pesto

Kalkoen met ui

Kalkoen met mosterd

Tempehburger met geconfijte ui en portobello

Tempehburger met geconfijte ui en portobello

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio met forel

Recept Garnalencurry met tomaat en ui

Recept Garnalencurry met tomaat en ui

Italiaanse burger met pesto

Italiaanse burger met pesto

Recept Saucijzen met venkel

Recept Saucijzen met venkel

Ceviche van garnalen met tabasco

Ceviche van garnalen met tabasco




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.