Pastinaaksoep
Zo fiets je de ene dag in je winterjas over staat om de andere dag bruin te bakken in de zon. Echt typisch Hollands weer deze maand mei. Alleen ben ik nu wel klaar voor een echte warme zomer. Heerlijk die zon en warme dagen.
Helaas zie ik dat dit er voorlopig nog niet in zit. Herfstige dagen volgende week.
Dan maar weer aan de soep en stoofpot in plaats van salades en bbq.
Herfstige soep
Deze soep heeft inderdaad een beetje een herfstig karakter. Vol van smaak en lekker dik van structuur. Echt zo’n comfort soep die je weg lepelt op de bank.
Ik ga maar eens op zoek naar leuke films op Netflix en laat mijn warme jas nog maar even aan de kapstok hangen.Eet deze soep met een stokbroodje met kruidenboter en trek je dikke sokken aan.
Deze pompoensoep is ook een echte verwennerij! Heerlijk met garnalen er in!
Maar mocht de zomer toch echt om de hoek kijken dan is deze koude gazpacio soep een verkoelend voorgerecht.
- 800 gram pastinaak
- 2 grote rode uien, fijngehakt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 groentebouillonblokjes
- 1,2 liter water
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Mocht jij de pastinaak wel willen schillen dan kan dat uiteraard ook
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Fruit de uien en knoflook even aan
- Voeg dan de gesneden pastinaak toe
- Bak al roerbak alles al omscheppend twee minuten op hoog vuur
- Voeg dan de bouillonblokjes en het water toe
- Breng aan de kook
- Zet het vuur dan laag en laat circa 20 tot 25 minuten met deksel op de pan zachtjes koken
- Als de groenten zacht zijn zet je het vuur uit en pureer je alles tot soep
- Voeg peper en zout naar smaak toe en pureer nogmaals tot alle smaken zijn opgenomen
- Lekker met een broodje met kruidenboter
Geef een reactie