• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Peer met bacon en kaas

Peer met bacon en kaas

23 februari 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Peer met bacon en kaas

Mmmmm, bacon

Als ik mijn liefde zou vragen wat zijn lievelingsgerecht is dan is dat vast iets met bacon. Tegen een kater is er vaak geen betere remedie dan bacon and eggs en wat is de Big Tasty nou zonder de bacon? Waarschijnlijk heel big en weinig tasty. Ik had nog wat peren in mijn fruitmand en die moesten nodig op. Denkend aan wat ik zou gaan maken met deze rijpe vruchten dacht ik aan bacon en kaas. Waarom deze combi weet ik eigenlijk niet, want het is niet de meest voor de hand liggende. Maar goed, dan maar een chef met lef. Koken is tenslotte ook een beetje ballen hebben. Ik grilde de peren in de oven en holde ze daarna een beetje uit. Dan vullen met een mengsel van bosui, gebakken bacon en geraspte kaas. Nog een paar minuutjes onder de hete grill en een heerlijk voorgerecht van peer met bacon en kaas is het resultaat.

Peer met bacon en kaas
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
20 minuten
 
Een voorgerecht met uitgebakken bacon en geraspte oude kaas in een holte van peer. Het gerecht bevat bosui en moet onder de grill bereid worden.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 rijpe peren
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • 100 gram gerookte bacon, klein gesneden
  • 4 stengels bosui, in kleine ringetjes gesneden
  • 4 el boter
  • Paar plukjes veldsla
Bereidingswijze
  1. Zet de ovengrill aan
  2. Snijd de peren in de lengte doormidden
  3. Smelt 2 eetlepels boter in een pan of magnetron
  4. Bestrijk de peren geheel met de gesmolten boter
  5. Zet 5 minuten onder de grill tot de bovenkant bruin begint te kleuren
  6. Bak de bacon zonder olie of boter toe te voegen uit in de pan en laat uitlekken op keukenpapier
  7. Laat de overige twee eetlepels smelten in de keukenpan en bak de bosui in een paar minuten zacht en glazig
  8. Leg in elke holte van de perenhelften wat bosui
  9. Leg daarop de bacon
  10. Strooi er royaal de geraspte kaas overheen
  11. Zet nog 5 minuten onder de grill totdat alle kaas gesmolten is
  12. Dien op met wat plukjes veldsla
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Leuke recepten, Voorgerechten Tagged With: Bacon, Bosui, Boter, Oude Kaas, Peer, Veldsla

Zoeken

Previous Post: « Kreeft met kruidenboter
Next Post: Schol met garnalen en venkel met kreeftensaus »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Meatzza

Meatzza

Recept Steaks van bloemkool

Recept Steaks van bloemkool

Recept Andijviesoep met appel

Recept Andijviesoep met appel

Recept Wortelsoep met gerookt paprika

Recept Wortelsoep met gerookt paprika

Kreeft met kruidenboter

Kreeft met kruidenboter

Recept Kabeljauw in miso met wortel en komkommer

Recept Kabeljauw in miso met wortel en komkommer

Garnalen met balsamicomayonaise en salsa

Garnalen met balsamicomayonaise en salsa

Recept Tempeh met sperziebonen

Recept Tempeh met sperziebonen

Asperge met ei

Asperges met ei

Laab kai met kip en vissaus in slablad

Laab kai met kip en vissaus in slablad




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.