• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Italiaanse recepten » Pompoen Gnocci met salieboter

Pompoen Gnocci met salieboter

17 maart 2015 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Pompoen Gnocci met salieboter

Oranje Joekel

Het werd weer eens tijd voor een experimentje in de CurlsCulinair kitchenette. Al bladerend door een Italiaans kookboek stuitte ik op het recept voor gnocci (spreek uit als njokkie). Traditioneel worden deze kussentjes, daar lijken ze beetje op vind ik, van aardappel gemaakt. Ik zag dat ik nog een pompoen in de kast had liggen en besloot dat deze oranje joekel vandaag als proefkonijn zou fungeren voor pompoen gnocci met salieboter. Na wat geklieder en gekladder en een hoop geduld was het experiment geslaagd. Eureka!

Pompoen Gnocci met salieboter
 
Bewaar Print
Voorbereiding
30 minuten
Bereiding
50 minuten
Totaal
1 uur 20 minuten
 
Gnocci is normaliter gemaakt van aardappel, maar dit keer met pompoen. Heerlijke Italiaanse maaltijd met salieboter.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 pompoen
  • 200 gram bloem
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • Klont boter
  • Salie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Hak de pompoen in stukken en verwijder de pitten
  3. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in 30 minuten gaar
  4. Pureer de pompoen tot een gladde puree
  5. Strooi wat bloem op je werkbank
  6. Meng de puree met de bloem, ei en kaas en kneed tot een soepel deeg
  7. Rol van het deeg lange slierten van 1 cm dik op je werkbank
  8. Snijd elke keer twee centimeter af
  9. Nu heb je een aantal gnocci klaarliggen
  10. Om het een authentiek vorm te geven druk je er ribbeltjes in met behulp van een vork
  11. Leg ze in een kom en laat minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast
  12. Breng een pan met water aan de kook
  13. Doe de gnocci er in
  14. Ze komen na circa twee minuten bovendrijven en zijn dan gaar
  15. Schep ze met een schuimspaan op een (voorverwarmd) bord
  16. Verhit boter in een steelpan
  17. Snijd de salie fijn
  18. Voeg salie, peper en zout toe en roer even door
  19. Giet de jus op de gnocci
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Italiaanse recepten, Leuke recepten, Vegetarische recepten, Voorgerechten Tagged With: Bloem, Boter, Ei, Parmezaan, Pompoen, Salie

Zoeken

Previous Post: « Curry met pompoen
Next Post: Pangasius in sticky saus met sugar snaps »

Reader Interactions

Comments

  1. Daan

    18 maart 2015 at 14:53

    Oh dit kan ik wel.

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      18 maart 2015 at 15:08

      Haha, Dan kom ik bij je proeven. Is inderdaad helemaal niet moeilijk!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Champignonsoep

Recept Champignonsoep

Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst

Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst

Recept Oosterde zalmtartaar met komkommer

Recept Oosterse zalmtartaar met komkommer

Zeewierpasta met biefstuk en asperges

Zeewierpasta met biefstuk en asperges

Recept Roodbaars met Citroen-ei saus

Recept Roodbaars met Citroen-ei saus

Recept Chocolade lepel

Recept Chocolade lepel

Pulled Rendang met komkommer en taugé

Rendang met komkommer en taugé

Cake Recept met Snickers

Cake Recept Snickers

Wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Recept Gevuld speculaas met amandelspijs

Recept Gevuld speculaas met amandelspijs




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.