Oranje Joekel
Het werd weer eens tijd voor een experimentje in de CurlsCulinair kitchenette. Al bladerend door een Italiaans kookboek stuitte ik op het recept voor gnocci (spreek uit als njokkie). Traditioneel worden deze kussentjes, daar lijken ze beetje op vind ik, van aardappel gemaakt. Ik zag dat ik nog een pompoen in de kast had liggen en besloot dat deze oranje joekel vandaag als proefkonijn zou fungeren voor pompoen gnocci met salieboter. Na wat geklieder en gekladder en een hoop geduld was het experiment geslaagd. Eureka!
- 1 pompoen
- 200 gram bloem
- 50 gram parmezaanse kaas
- 1 ei
- Klont boter
- Salie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Hak de pompoen in stukken en verwijder de pitten
- Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze in 30 minuten gaar
- Pureer de pompoen tot een gladde puree
- Strooi wat bloem op je werkbank
- Meng de puree met de bloem, ei en kaas en kneed tot een soepel deeg
- Rol van het deeg lange slierten van 1 cm dik op je werkbank
- Snijd elke keer twee centimeter af
- Nu heb je een aantal gnocci klaarliggen
- Om het een authentiek vorm te geven druk je er ribbeltjes in met behulp van een vork
- Leg ze in een kom en laat minimaal 15 minuten opstijven in de koelkast
- Breng een pan met water aan de kook
- Doe de gnocci er in
- Ze komen na circa twee minuten bovendrijven en zijn dan gaar
- Schep ze met een schuimspaan op een (voorverwarmd) bord
- Verhit boter in een steelpan
- Snijd de salie fijn
- Voeg salie, peper en zout toe en roer even door
- Giet de jus op de gnocci
Oh dit kan ik wel.
Haha, Dan kom ik bij je proeven. Is inderdaad helemaal niet moeilijk!