Verrassend onverwacht
Niets is zo leuk als onverwacht verrast worden. Nu weet je natuurlijk nooit wanneer je verrast wordt dus die zin klopt niet helemaal, maar toch. Tautologie, what? You get my point. Een verjaardagskaart door de brievenbus is toch leuker dan een felicitatie via Facebook. Spontaan een etentje buiten de deur beats de afhaalchinees als je geen zin hebt om te koken. En zomaar een cadeautje van je liefde maakt meer indruk dan de verplichte rode rozen op Valentijnsdag. Ook in de keuken kan ik mezelf nog wel eens verrassen. Dan bedenk ik een recept waarbij ik uit mijn omgeving sceptische blikken toegeworpen krijg. Zo ook bij deze andijvie-appelsoep. Ik had nog een halve zak andijvie die echt op moest en een appeltje in de fruitschaal. En omdat andijvie nogal bitter van zichzelf kan zijn, dacht ik dat het zoete van de appel dit wel zou opheffen. I was right, halleluja! Een heerlijke zacht zoetig soepje was het resultaat. Lekker met wat geraspte kaas er op en wat brood met boter erbij. Dus voor de sceptici onder ons… niet twijfelen, maar doen!
- 250 gram gesneden andijvie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 zoet/zure appel, geschild en in stukken gesneden
- 750 ml groentebouillon
- 1 el kerriepoeder
- 4 el geraspte oude kaas
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Voeg knoflook en ui en kerriepoeder en de appel toe en smoor 5 minuten op laag vuur
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
- Voeg dan de andijvie toe en laat drie minuten meekoken
- Laat de soep iets afkoelen en pureer met een staafmixer glad
- Breng op smaak met zout en peper
- Leg de eetlepel met kaas op de kommen
- Lekker met een geroosterd broodje met boter
Retromam
Heeeel erg lekker!!! Heb er nog wel n scheutje room in gedaan.
Yvette Jaarsma
Dank je wel! Met room lijkt het me ook erg lekker inderdaad.
Hm, een recept met appel. Maar in de bereidingswijze wordt nergens over een appel gerept. Gewoon er bij opeten of moet die er ergens nog in?
😊
Goedemiddag! Ik zie inderdaad dat de appel is weggevallen in het recept. Mijn excuses! Ik heb het recept aangepast. Eet smakelijk!!!! Groet, Yvette
Dankjewel voor het leuke recept! De soep staat op het vuur en ben benieuwd hoe deze gaat smaken straks!
Wat leuk Milicia! Ik hoop dat je het lekker vindt! Groetjes!