• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Aubergine taartje met mozzarella

Recept Aubergine taartje met mozzarella

13 december 2016 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Recept Aubergine taartje met mozerella

Telefoon in de keuken

Gesponsord:

Er zijn mensen, en ik noem geen namen, die het presteren om drie telefoons per jaar te verslijten. Ze laten bijvoorbeeld hun phone tijdens een toiletbezoek in de pot vallen. Appen op de wc moet je ook helemaal niet willen. Er bestaan ook mensen die hun telefoon tijdens het sporten in hun BH stoppen. Tja, telefoons houden nu eenmaal niet zo van zweet. En het aantal mensen met krassen op hun beeldscherm kan ik niet meer op een hand tellen.

Koop daarom een beschermingshoesje lieve mensen. Scheelt je een hoop ellende als je de telefoon laat vallen of als je per ongeluk een scherp voorwerp in je tas hebt. Op telefoonhoesjestore.nl vind je voor elk type telefoon de leukste telefoonhoesjes tegen een betaalbare prijs. Hoewel ik nog nooit een kras in mijn telefoon heb gemaakt, bestelde ik toch dit leuke hoesje met luipaardprint. Is mijn telefoon ook gelijk bestand tegen eventuele knoeierijen tijdens het koken. Bij dit Italiaanse auberginetaartje met mozzarella en tomatensaus heb je namelijk zo een rode spetter te pakken. Better safe than sorry nietwaar!

Recept Aubergine taartje met mozerella
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
25 minuten
Totaal
40 minuten
 
Dit Italiaanse voorgerecht van aubergine met mozzarella en tomaat is makkelijk gemaakt. Lekker met een zelfgemaakte tomatensaus en een snee boerenbrood.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Aubergine timbaaltjes
  • 1 grote aubergine
  • 1 bol mozzarella, in plakken
  • 2 kleine tomaten, in plakken
  • Olijfolie

Tomatensaus
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 kleine el gedroogde salie (of oregano)
  • 1 tl suiker
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
Aubergine timbaaltjes
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snij de aubergine in plakken van een halve centimeter dik
  3. Maak met een mes een paar sneetjes in elke plak (niet te diep snijden)
  4. Vet de plakken in met olijfolie
  5. mi
  6. Leg ze op een ovenrooster en rooster de plakken circa 20-25 minuten
  7. Keer ze halverwege om
  8. Laat dan uitlekken op keukenpapier
  9. Snij de plakken aubergine door de helft
  10. Leg in elk kommetje vier repen aubergine
  11. Leg om en om een plak tomaat en mozzarella op de aubergine
  12. Vouw het timbaaltje dicht
  13. Maak zo nog drie timbaaltjes

Tomatensaus
  1. Verhit een scheut olijfolie in een steelpan
  2. Fruit de sjalot en de knoflook twee minuten aan
  3. Voeg de tomatenblokjes, kaneel, suiker en salie toe en meng door elkaar
  4. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen
  5. Voeg dan zout en peper naar smaak toe
  6. Pureer de saus met een staafmixer glad
  7. Leg op elk bord een timbaaltje en lepel er wat saus omheen
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Italiaanse recepten, Vegetarische recepten, Voorgerechten Gelabeld met:Aubergine, Kaneel, Knoflook, Kristalsuiker, Mozzarella, Olijfolie, Salie, Sjalot, Tomaat

Zoeken

Previous Post: « Recept Gado gado met kip
Next Post: Recept Tartaartje met champignons »

Reader Interactions

Comments

  1. Dagmar

    9 november 2020 at 06:58

    Vraagje over de aubergine timbaaltjes gevuld met mozzarella en tomaat…..moet die niet eerst nog in de oven nadat ze zijn gevuld? Groetjes!

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      9 november 2020 at 12:13

      Hoi Dagmar, Nee, je hoeft de timbaaltjes niet meer terug te zetten in de oven nadat je ze gevuld hebt. De gegrilde aubergine is nog warm en het is de bedoeling dat je direct serveert. Eet smakelijk!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Rendang met Indische sperziebonen

Recept Rendang met Indische sperziebonen

Recept Lamsgehakt met yoghurt en munt

Recept Lamsgehakt met yoghurt en munt

Recept Roodbaars uit de oven

Recept Roodbaars uit de oven

Recept Pizza van Turks brood

Recept Pizza van Turks brood

Entrecote met groene salsa en geroosterde wortelen

Entrecote met groene salsa en geroosterde wortelen

Recept Coquille in miso

Recept Coquille in miso

Antipasti van gele paprika en mozarella

Antipasti van gele paprika en mozarella

Recept Koekjes met smarties

Recept Koekjes met smarties

Recept Koolhydraatarme lasagne met pompoen

Recept Koolhydraatarme lasagne met pompoen

Cashewsaus met miso en kip

Cashewsaus met miso en kip




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.