Inner hipster
Je ziet ze ineens overal, van die hipster verantwoorde cafeetjes en lunchrooms. Ze hebben standaard oude schoolstoelen om de krakkemikkige tafels staan. Hoe ouder, hoe meer hipster. Voeg daarbij een aantal cactussen, boeken, hangplanten en versleten vloerkleden toe en je bent helemaal the bomb.
Tijdens mijn bezoek aan een dakterras in Amsterdam stuitte ik weer op deze hype. Mannen met knotjes zaten verscholen tussen de grote planten en naast mij wisselde een bezoekster vier keer van stoel, want de eerste drie vielen van hipheid bijna uit elkaar. Het uitzicht was echter fantastisch en de wijn smaakte goed. En aan de hoofdmaaltijd voor 11 euro kon je ook geen bult vallen. Ze hanteerden daar sowieso on-Amsterdamse prijzen voor hun gerechten. Dit goedkope voorgerecht had er zo tussen kunnen staan. Je hebt maar vier ingrediënten nodig. Eet bij voorkeur op in wild begroeide tuin en laat die inner hipster in je naar boven komen.
- 2 avocado's
- 2 eieren
- 2 rijpe tomaten
- 2 handen geraspte parmezaanse kaas
- Verwarm de oven op 180 graden
- Doe de avocado's, tomaten, eieren en 1 hand parmezaanse kaas in een hoge kom en pureer tot mousse met een staafmixer
- Leg een vel bakpapier op een ovenrooster en maak twee koeken van de mousse
- Strooi de rest van de kaas erover
- Zet 30 minuten in de oven tot de koek goudbruin is
- Lekker met wat rucola sla die je hebt aangemaakt met balsamico azijn
Piet
Gadverdamme!
Yvette Jaarsma
Hey Piet! Dank voor je eerlijke mening. Wat vond je er niet lekker aan? Smaken verschillen. Groet, Yvette