Tinkerbell pannenkoeken
In een interview met TV kok Rudolph van Veen vertelde hij dat hij graag kookt met alles wat er maar op dat moment voorhanden is. Hij noemt dat Peter Pan koken. Geen vooropgezet plan en ter plekke iets bedenken. Ik weet niet zo zeer wat dat nu met Peter Pan te maken heeft, maar hey, leuk is de gedachte wel. En als hij de Peter Pan van de keuken is, dan ben ik met dit gerecht zijn Wendy. Ik flanste namelijk met wat fantasie en een beetje glitterpoeder van Tinkerbell deze roze pannenkoeken in elkaar. Ik had namelijk nog wat gekookte bietjes, een stuk feta, een appel en wat gerookte kip over van de dagen ervoor. Dit resulteerde in pannenkoeken van biet en feta met een appelchutney en gerookte kip. Tis een beetje kunst- en vliegwerk, maar tja, je bent Wendy of je bent het niet.
Ps: de vegetariërs onder ons laten gewoon de kip weg, smaakt het nog steeds donderspoed!
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 ml melk
- 1 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 220 gram gekookte rode bietjes
- 100 gram feta
- Peper
- Zonnebloemolie
- 1 golden delicious appel, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1 tl suiker
- 50 ml droge witte wijn
- 75 gram gerookte kip in kleine stukjes gesneden (optioneel)
- Breng de appel samen met de wijn in een steelpan aan de kook
- Zet het vuur dan laag en laat de appel nog 5 minuten zachtjes koken
- Breng op smaak met de suiker
- Voeg eventueel de gerookte kip toe en bak dan nog even mee
- Mix alle ingrediënten in een keukenmachine door elkaar tot een glad beslag
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan
- Schep een soeplepel met beslag in de pan en maak er een mooi rondje van
- Bak twee minuten en draai voorzichtig om
- Bak ook de andere kant twee minuten
- Leg de pannenkoek op een bord en bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier tot het beslag op is
- Serveer de bietenpannenkoeken met de appel(kip)chutney
Geef een reactie