Bloemkoolsoep
Soep kan eigenlijk altijd. Of je het nu als voorgerecht eet, tussengerecht of gewoon als tussendoortje. Ik vind het ook een van de makkelijkste gerechten die je kunt maken. Kan namelijk bijna niet mislukken.
Basis benodigheden
Ik gebruik altijd ui en knoflook en bouillon als basis. Dan kies ik welke groente ik wil om soep van te maken. Je kookt alles samen gaar en pureert het vervolgens met en staafmixer tot gladde soep. Easy peasy toch!Vandaag had ik zin in bloemkool. En daar past kaas uitstekend bij. Iedereen kan zich nog wel de bekende combinatie van bloemkool met een kaassausje herinneren. Dat kan dan mooi samenkomen in een hartverwarmende soep. Het resultaat is erg lekker. Het zoute van de kaas geeft net dat beetje extra smaak aan de zachtheid van de bloemkool. Serveer met knapperig stokbrood.
Heb je de (soep)smaak te pakken? Deze wortelsoep is ook het proberen waard. Of maak eens een courgettesoep. Hartstikke gezond en vol vitaminen.
- 800 gram bloemkoolroosjes
- 2 medium rode uien, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 50 gram geraspte oude kaas
- Peper
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Fruit de ui en knoflook even aan
- Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en schep alles circa twee minuten door elkaar
- Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
- Zet het vuur dan laag en doe een deksel op de pan
- Laat de bloemkool in circa 15 minuten zacht worden
- Pureer alles dan met een staafmixer tot gladde soep
- Voeg peper naar smaak toe
- Voeg de kaas toe en laat in de soep smelten
- Pureer dan nogmaals met de staafmixer tot gladde soep
- Serveer met stokbrood
Geef een reactie