• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Bloemkoolsoep

Recept Bloemkoolsoep

12 februari 2019 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Bloemkoolsoep
Bloemkoolsoep

Soep kan eigenlijk altijd. Of je het nu als voorgerecht eet, tussengerecht of gewoon als tussendoortje. Ik vind het ook een van de makkelijkste gerechten die je kunt maken. Kan namelijk bijna niet mislukken.

Basis benodigheden

Ik gebruik altijd ui en knoflook en bouillon als basis. Dan kies ik welke groente ik wil om soep van te maken. Je kookt alles samen gaar en pureert het vervolgens met en staafmixer tot gladde soep. Easy peasy toch!Vandaag had ik zin in bloemkool. En daar past kaas uitstekend bij. Iedereen kan zich nog wel de bekende combinatie van bloemkool met een kaassausje herinneren. Dat kan dan mooi samenkomen in een hartverwarmende soep. Het resultaat is erg lekker. Het zoute van de kaas geeft net dat beetje extra smaak aan de zachtheid van de bloemkool. Serveer met knapperig stokbrood.

Heb je de (soep)smaak te pakken? Deze wortelsoep is ook het proberen waard. Of maak eens een courgettesoep. Hartstikke gezond en vol vitaminen.

Recept Bloemkoolsoep
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
Een hartverwarmende soep vol smaak. Serveer met knapperig stokbrood.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 800 gram bloemkoolroosjes
  • 2 medium rode uien, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
  2. Fruit de ui en knoflook even aan
  3. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en schep alles circa twee minuten door elkaar
  4. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
  5. Zet het vuur dan laag en doe een deksel op de pan
  6. Laat de bloemkool in circa 15 minuten zacht worden
  7. Pureer alles dan met een staafmixer tot gladde soep
  8. Voeg peper naar smaak toe
  9. Voeg de kaas toe en laat in de soep smelten
  10. Pureer dan nogmaals met de staafmixer tot gladde soep
  11. Serveer met stokbrood
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Koolhydraatarme recepten, Leuke recepten, Makkelijke recepten, Vegetarische recepten, Voorgerechten Tagged With: Bloemkool, Groentebouillon, Knoflook, Oude Kaas, Rode Ui

Zoeken

Previous Post: « Recept Italiaanse garnalen met spinazie
Next Post: Recept Pollo tonnato »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Pepernoten

Menu 5 keer zoet

Bramencake

Bramencake

Spinaziesoep

Spinaziesoep

Bapao met kip

Bapao

Recept Labneh met peterselie en tomaat

Recept Labneh met peterselie en tomaat

Kleverige worst met marmelade

Kleverige worst met marmelade

Recept Kabeljauw met groenten uit de oven

Kabeljauw met saus en groenten uit de oven

Gewonnen brunch

Gewonnen brunch

Biefstuk met Quinoa en Mojo

Biefstuk met Quinoa en Mojo

Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst

Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.