• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Bresaola met gepekelde eierdooier

Recept Bresaola met gepekelde eierdooier

11 januari 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Bresola met gepekelde eierdooier

Wat te doen met een gepekelde eierdooier

Dit recept hebben jullie nog van mij tegoed. Belofte maakt nog altijd schuld. Ik experimenteerde enkele weken geleden met het maken van een gepekelde eierdooier. In deze blog kun je lezen hoe dat is gegaan.

Alles goed en wel natuurlijk, maar een recept daarbij is dan toch best handig. Ik kan me voorstellen dat je denkt, leuk die eierdooier in de kast, maar wat moet ik daar nu mee? Deze carpaccio van bresaola (gedroogd rundvlees) is een ideaal gerecht om de dooier overheen te raspen. Mocht je nu zo gauw geen bresaola kunnen vinden, koop dan rookvlees. Liefst de ongezouten variant aangezien de gepekelde eierdooier al genoeg zout toevoegt aan je gerecht. No shit Sherlock! Gepekeld betekent immers gezouten.

Giet er een goede straal olijfolie overheen en maak het gerecht af met geroosterde pijnboompitten. Een echt anders dan anders voorgerecht waar je je gasten zeker mee zult verrassen.

Recept Bresola met gepekelde eierdooier
 
Bewaar Print
Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
5 minuten
Totaal
10 minuten
 
Een verrassende combinatie van het zoute van het ei met het vlees en de noot smaak van rucola.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2 Een verrassende combinatie van het zoute van het ei met het vlees en nodige rucola.
Ingrediënten
  • 100 gram bresaola (of rookvlees)
  • 1 gepekelde eierdooier
  • Handjevol pijnboompitten
  • 100 gram rucola
  • Olijfolie van goede kwaliteit
Bereidingswijze
  1. Verdeel de bresaola en rucola over twee borden
  2. Besprenkel met een scheutje olijfolie
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin
  4. Strooi de pijnboompitten over de salade
  5. Rasp over elke salade de helft van de gepekelde eierdooier
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Voorgerechten Tagged With: Bresaola, Gepekelde eierdooier, Olijfolie, Pijnboompitten, Rucola

Zoeken

Previous Post: « Recept Ossenstaart
Next Post: Recept Hartige doperwtentaart »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Bapao met gehakt

Recept Bapao met gehakt

Recept Lamstajine

Recept Lamstajine

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Gegratineerde ui met parmezaanse kaas

Gegratineerde ui met parmezaanse kaas

Recept Kabeljauw met tamarindesaus

Recept Kabeljauw met tamarindesaus

Eend met bosbessensaus en witlofschotel

Eend met bosbessensaus en witlofschotel

Gestoofde zeekraal met yoghurt en ui

Gestoofde zeekraal met yoghurt en ui

Fetasalade met sinaasappel en kikkererwt

Fetasalade met sinaasappel en kikkererwt

Konijn in mosterdsaus

Konijnenbout in mosterdsaus

Recept Courgette salade met feta

Recept Courgette salade met feta




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.