Wat te doen met een gepekelde eierdooier
Dit recept hebben jullie nog van mij tegoed. Belofte maakt nog altijd schuld. Ik experimenteerde enkele weken geleden met het maken van een gepekelde eierdooier. In deze blog kun je lezen hoe dat is gegaan.
Alles goed en wel natuurlijk, maar een recept daarbij is dan toch best handig. Ik kan me voorstellen dat je denkt, leuk die eierdooier in de kast, maar wat moet ik daar nu mee? Deze carpaccio van bresaola (gedroogd rundvlees) is een ideaal gerecht om de dooier overheen te raspen. Mocht je nu zo gauw geen bresaola kunnen vinden, koop dan rookvlees. Liefst de ongezouten variant aangezien de gepekelde eierdooier al genoeg zout toevoegt aan je gerecht. No shit Sherlock! Gepekeld betekent immers gezouten.
Giet er een goede straal olijfolie overheen en maak het gerecht af met geroosterde pijnboompitten. Een echt anders dan anders voorgerecht waar je je gasten zeker mee zult verrassen.
- 100 gram bresaola (of rookvlees)
- 1 gepekelde eierdooier
- Handjevol pijnboompitten
- 100 gram rucola
- Olijfolie van goede kwaliteit
- Verdeel de bresaola en rucola over twee borden
- Besprenkel met een scheutje olijfolie
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin
- Strooi de pijnboompitten over de salade
- Rasp over elke salade de helft van de gepekelde eierdooier
Geef een reactie