• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Broccolisoep met parmezaan

Recept Broccolisoep met parmezaan

10 maart 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Broccolisoep met parmezaan

Lente opkomst

Yes!!! Na een koude start begin maart, is de lente nu dan toch echt in aantocht. De vogels fluiten al vroeg in de morgen en ook laat de zon zich weer veelvuldig zien. Ik heb de eerste korte broek al gespot dus dan weet je dat de eerste slipper zich ook vast snel aandient.

Zo zat ik afgelopen week zelfs tot 19.00 op het terras. Weliswaar met dikke jas aan, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken. Helaas werd het om zeven uur toch echt wel te koud en moesten we de avond binnen voortzetten. Dan ben je toch wel stiekem blij dat je een pan warme soep op het fornuis hebt staan. Want de lente mag dan wel in het verschiet liggen, koning winter geeft zich niet zomaar gewonnen. Maart roert immers zijn staart.

Dus lekker overdag naar buiten en ’s avonds knus en warm met een kop soep op de bank. Goede deal toch!

Recept Broccolisoep met parmezaan
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
Een lekker hartverwarmend soepje. De parmezaanse kaas geeft de soep een heerlijke licht zoute smaak. Eet er een stokbroodje bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 kilo broccoli, grof gehakt (ook de stelen)
  • 1.5 liter groentebouillon
  • 3 uien, grof gehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 handjes geraspte parmezaanse kaas
  • Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een hoge soeppan
  2. Bak de uien en knoflook even aan in de olie
  3. Voeg de broccoli toe en de bouillon
  4. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken tot de broccoli zacht is
  5. Pureer de soep met een staafmixer glad
  6. Voeg peper naar smaak toe
  7. Verdeel de soep over zes kommen en strooi over elke kom soep een handje kaas
  8. Lekker met een stokbroodje
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Vegetarische recepten, Voorgerechten Tagged With: Broccoli, Groentebouillon, Knoflook, Parmezaan, Ui

Zoeken

Previous Post: « Recept Gevulde pitabroodjes
Next Post: Recept Tonijnballetjes met tomatensaus »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Fetasalade met sinaasappel en kikkererwt

Fetasalade met sinaasappel en kikkererwt

Recept Kiprollade met bloedsinaasappel

Recept Kiprollade met bloedsinaasappel

Recept Sloppy Joe

Recept Sloppy Joe

Recept Italiaanse salade met geroosterde groenten

Recept Italiaanse salade met geroosterde groenten

Spinaziesoep

Spinaziesoep

Bietenburger

Bietenburgers

Recept Geroosterde tomaten met mozzarella

Recept Geroosterde tomaten met mozzarella

Makkelijke recepten Slasoep

Makkelijke recepten Slasoep

Aardappelpizza feta paprika

Aardappelpizza met feta en paprika

Recept Biefstuk met naan

Recept Biefstuk met naan




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.