Puur en gezond
Vandaag heb ik een gezonder dan gezond soepje voor jullie in de aanbieding.
Het bevat namelijk de krachtpatser broccoli. En laat nu bijna geen groenten gezonder zijn dan… Juist, broccoli.
Ik kookte een korstje parmezaanse kaas mee voor een intense bijna fluwelen smaak.
Bewaar dus altijd het korstje van de parmezaanse kaas in aluminiumfolie in de vriezer. Echt, elke soep knapt er van op.
Wel even verwijderen voordat je de soep gaat pureren. Ik ben bang dat je anders met spoed een nieuwe staafmixer moet aanschaffen. De korst mag dan wel zacht geworden zijn, maar niet pureer waardig. Vergeet dat dus niet!
Serveer met een dot zure room of als je het echt puur wilt houden, gewoon zoals ie is. Groen, gezond en vooral heel erg lekker.
- 600 gram broccoli
- 1 liter groentebouillon
- 2 rode uien, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Korstje parmezaanse kaas
- Peper
- Olijfolie
- 4 el zure room (optioneel)
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Fruit de knoflook en ui even aan
- Snij de broccoli in stukken (ook de steel)
- Voeg toe en schep even goed om met de knoflook en ui
- Voeg de bouillon en korst parmezaan toe en breng aan de kook
- Zet het vuur dan laag en kook de broccoli in 15 minuten zacht
- Verwijder de parmezaan korst
- Pureer alles met een staafmixer tot gladde soep
- Voeg peper naar smaak toe en verdeel de soep over vier kommen
- Voeg eventueel een dot zure room toe aan de soep
Geef een reactie