• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Carpaccio met hollandaise saus

Recept Carpaccio met hollandaise saus

31 december 2016 By Yvette Jaarsma Reageer

Recept Carpaccio met hollandaise saus

Stressvrij een moeilijke saus

De Hollandaise saus is de nachtmerrie van elke amateurkok. Zelfs professionals zweten af en toe nog peentjes als ze deze saus moeten bereiden. Net als de Bearnaise variant een van de lastigste sauzen om te koken. Dat komt door het gebruik van eieren en boter en als je effe niet oplet dan heb je een geschifte saus of een mislukte omelet.

Ook ik heb een haat/liefde verhouding met de Hollandaise saus. De ene avond heb ik een juweel van een gladde fluwelige saus te pakken, terwijl ik de andere avond naar een zielig papje van gesmolten boter kijk. Vooral als je gasten krijgt wil ik geen stress in de keuken en deze saus geeft normaliter 100% garantie op paniek. Helaas kan ik een klassieke Hollandaise niet van te voren maken en opwarmen, want dan gaat ie geheid in de schift. Maar, wees gerust, ik heb eindelijk de oplossing. Maak gebruik van een keukenmachine en bewaar de saus in een schone thermoskan. Wel effe goed omspoelen, want je wil geen koffie- of theelucht aan je Hollandaise saus. Maak de saus gewoon relaxed ’s middags en houd ‘m warm in de thermoskan.
Hoef je op het moment suprême tenminste niet met rood verhit stresshoofd het gerecht op te dienen.
Lekker met vlees, asperges, gepocheerd ei (Egg Benedict), zalm, tja, waarbij eigenlijk niet?

Recept Carpaccio met hollandaise saus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
25 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
35 minuten
 
Deze Hollandaise saus maak je met behulp van een keukenmachine. Je kunt de saus van te voren maken en bewaren in een thermoskan. Dat scheelt een boel stress. Lekker met deze rolletjes van carpaccio of bij een entrecote, zalm of asperges.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Hollandaise saus
  • 110 gram boter
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 eierdooiers
  • Peper
  • Zout

Rolletjes van carpaccio met asperges op crostini
  • 12 mooie ronde plakken carpaccio
  • 2 handen verse fijngesneden spinazie
  • 2 handen geraspte oude kaas
  • 1 ciabatta
  • 100 gram groene aspergetips
Bereidingswijze
Hollandaise saus
  1. Doe de eierdooiers in een keukenmachine samen met wat peper en zout
  2. Giet het citroensap en de witte wijnazijn in een steelpan en verwarm totdat het begint te bruisen (circa twee minuten)
  3. Giet bij de eierdooiers in de keukenmachine
  4. Laat de machine 30 seconden draaien zodat alles goed gemengd is
  5. Smelt de boter op laag vuur in de steelpan
  6. Zet de keukenmachine weer aan en giet drupje voor drupje de gesmolten boter in de machine
  7. Ga zo door tot alle boter is opgenomen
  8. Laat dan nog 1 minuut draaien en schenk de romige saus in een thermoskan of dien gelijk op

Rolletjes van carpaccio met asperges op crostini
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snij de ciabatta in 12 stukken
  3. Bedruppel elke plak met wat olijfolie
  4. Rooster de plakken in 5 tot 10 minuten knapperig
  5. Kook de asperges in 3 minuten gaar en giet het water af
  6. Spoel om met koud water om het kookproces te stoppen
  7. Leg op elke plak carpaccio wat spinazie en geraspte kaas en rol voorzichtig op
  8. Leg op ieder bord drie crostini's en leg op iedere crostini wat asperges
  9. Leg daarop het carpaccio rolletje
  10. Giet de Hollandaise saus er over heen
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Categorie: Hollandse recepten, Leuke recepten, Voorgerechten Tags: Asperge, Boter, Carpaccio, Ciabatta, Citroensap, Ei, Oude Kaas, Spinazie, Witte Wijnazijn

Zoeken

Vorig bericht: « Recept Eend met pastinaak en bloemkoolmousse
Volgend bericht: Recept Kip met bacon en aardappelpuree »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primaire Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Zoete aardappel met kip en feta

Menu 5 keer Pasen

Recept Roodbaars uit de oven

Recept Roodbaars uit de oven

Recept Bietenballen met zure room

Recept Bietenballen met zure room

Recept Chocolade fudge

Recept Chocolade fudge

Linzensoep

Indiase rode linzensoep

Recept Witlof met gorgonzola en walnoten

Recept Witlof met gorgonzola en walnoten

Recept Ibericoham met oude kaas

Recept Ibericoham met oude kaas

Recept ricotta met paprika

Recept ricotta met paprika

Doperwtensoep met courgette en citroenyoghurt

Doperwtensoep met courgette en citroenyoghurt

Recept Geroosterde tomaten met mozzarella

Recept Geroosterde tomaten met mozzarella




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2025 · Foodie Pro On Genesis Framework · WordPress · Log in