Japan here we come!
Stresssssss! Als ik dit schrijf ligt er een ontplofte koffer met kledingstukken op de grond. De mister en ik gaan namelijk op reis naar Japan. Wat moet ik meenemen?
En nog belangrijker… Wat niet?
Zijn tien paar shirts en vijf broeken too much?
Laat ik die leuke jurk thuis of mag ie de koffer in? Hmmmm, misschien toch maar beter in de kast laten hangen. Als je daar in kleermakerszit op de grond moet zitten dan is een broek wel zo prettig. Ook voor je gezelschap.
Laptop check. Fotocamera check. Reserve fotokaart niet vergeten. Check. Paspoort en boardingpas, alles ligt klaar. Mijn haren staan inmiddels recht overeind. Ik zal blij zijn als we in het vliegtuig zitten.
Tuurlijk kom je er dan achter dat je de vergeten bent de vuilnisbak buiten te zetten of de planten water te geven. Dan de buren maar virtueel lief aankijken. Zij hebben in ons geval de reservesleutel.
Eenmaal in Japan glijdt de stress vast van mij af. Ik verheug me nu al op de sushi, 150 smaken KitKat, lokale biertjes en sake. En natuurlijk als echte foodie wil ik diverse supermarkten bezoeken. Totale hysterie met al die kleuren en gekke namen en producten.
Voor vandaag maar even simpel in monokleur. Deze fluweelzachte champignonsoep is heerlijk als tussendoortje of als voorgerecht.
Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig dus zo gepiept!
Tot over drie weken lieve lezers! En wees niet bang dat ik jullie zonder recepten achterlaat. Ik heb hard vooruit gekookt om jullie de komende weken van blogs te kunnen voorzien.
Konichiwa!
- 400 gram champignons
- 750 ml groentebouillon of paddenstoelenbouillon
- 6 el kookroom
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el gedroogde thijm
- Scheut olijfolie
- Verhit de olijfolie in een soeppan
- Smoor de sjalotjes en de knoflook op zacht vuur twee minuten aan
- Hak de champignons grof
- Voeg ze toe in de pan en smoor 5 minuten mee
- Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
- Zet het vuur dan laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken met deksel op de pan
- Pureer de soep met een staafmixer tot egale soep
- Voeg de kookroom en thijm toe en roer goed door de soep
- Laat de soep nog vijf minuten zachtjes koken zodat alle smaken goed met elkaar gemengd zijn
- Garneer eventueel met een in fijne plakjes gesneden champignon
Geef een reactie