• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Coquille met bloedworst

Recept Coquille met bloedworst

11 november 2016 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Recept Coquille met bloedworst

Zonder opsmuk

Op een zondagmiddag was ik uitgenodigd voor een high wine. Even voor de beeldvorming, dat is hetzelfde als een high tea, maar dan voor gevorderden. De taartjes en scones die geserveerd worden bij de thee zijn vervangen door kaas, olijven en worst. En in plaatst van thee, drink je verschillende soorten wijn (no shit, Sherlock). Al drinkend knabbel je wat gebrande-met-zeezout-bestrooide-nootjes weg en dat ene-bijzondere-vers-van-de-alpenweide-kaasje gaat er ook best in.

Een beetje snobistisch is het namelijk soms wel. De hapjes wedijveren met de drankjes. En de high wine manager struikelt bijna over zijn woorden om vooral te benadrukken hoe exclusief het allemaal wel niet is. Nee, dan heb ik toch liever een huis-tuin-en-keuken proeverij waarbij zonder opsmuk de herkomst van de kaas wordt verteld. Je denkt dan een hele speciale kaas te proeven en vraagt waar deze te koop is. “Gewoon, bij de Albert Heijn”, krijg je vervolgens als antwoord. Kijk, dan heb je me. Niks geen Zwitserse kaas uit een of ander bergdorp, maar gewoon om de hoek in cellofaan te koop.

Geen poespas bij dit gerecht. Ziet er ongelofelijk chic uit, maar alles is bij de buurtsuper te koop. Je kunt natuurlijk een beetje valsspelen en je gasten laten geloven dat het van ver komt. Ik laat het aan jou over.

Recept Coquille met bloedworst
 
Bewaar Print
Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
6 minuten
Totaal
11 minuten
 
Een leuk klein voorgerecht of tussengerecht als onderdeel van een menu. Deze gestoomde coquilles smaken heel goed bij het zout van de feta mousse en steken prachtig af tegen de geblakerde bloedworst.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 50 gram feta
  • 2 el water
  • 2 coquilles
  • 1 el maanzaad
  • 2 plakken bloedworst
  • 1 el boter
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Pureer met een staafmixer de feta met het water tot mousse
  2. Bestrooi de bloedworst met zout
  3. Verhit een eetlepel boter in een koekenpan en bak de bloedworst op laag vuur drie minuten per kant
  4. Leg een velletje bakpapier in een stoommand (te koop bij elke toko)
  5. Stoom de coquilles drie minuten
  6. Leg wat feta mousse op een bord
  7. Leg de plak bloedworst op de mousse en leg de coquille op de worst
  8. Bestrooi het gerecht met maanzaad
3.5.3217

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Hollandse recepten, Leuke recepten, Voorgerechten Gelabeld met:Bloedworst, Boter, Coquille, Feta, Maanzaad

Zoeken

Previous Post: « Recept hachee met wortel en krieltjes
Next Post: Recept Mosselen met roquefortsaus »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Tartaar van sardines met komkommer en gele tomaat

Tartaar van sardines met komkommer en gele tomaat

Recept Tonijncarpaccio

Recept Tonijncarpaccio

Recept Vis in zwarte bonensaus

Menu 5 keer vis

Recept Chocoladekoek met walnoten

Recept Chocoladekoek met walnoten

Tomatensoep met Bannock

Tomatensoep met Bannock

Vietnamese spring rolls recept

Vietnamese spring rolls recept

Recept Bietenburger met avocado en alfalfa

Recept Bietenburger met avocado en alfalfa

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Indiase bloemkoolsoep met naan

Indiase bloemkoolsoep met naan

Recept Roodbaars uit de oven

Recept Roodbaars uit de oven




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.