Zonder opsmuk
Op een zondagmiddag was ik uitgenodigd voor een high wine. Even voor de beeldvorming, dat is hetzelfde als een high tea, maar dan voor gevorderden. De taartjes en scones die geserveerd worden bij de thee zijn vervangen door kaas, olijven en worst. En in plaatst van thee, drink je verschillende soorten wijn (no shit, Sherlock). Al drinkend knabbel je wat gebrande-met-zeezout-bestrooide-nootjes weg en dat ene-bijzondere-vers-van-de-alpenweide-kaasje gaat er ook best in.
Een beetje snobistisch is het namelijk soms wel. De hapjes wedijveren met de drankjes. En de high wine manager struikelt bijna over zijn woorden om vooral te benadrukken hoe exclusief het allemaal wel niet is. Nee, dan heb ik toch liever een huis-tuin-en-keuken proeverij waarbij zonder opsmuk de herkomst van de kaas wordt verteld. Je denkt dan een hele speciale kaas te proeven en vraagt waar deze te koop is. “Gewoon, bij de Albert Heijn”, krijg je vervolgens als antwoord. Kijk, dan heb je me. Niks geen Zwitserse kaas uit een of ander bergdorp, maar gewoon om de hoek in cellofaan te koop.
Geen poespas bij dit gerecht. Ziet er ongelofelijk chic uit, maar alles is bij de buurtsuper te koop. Je kunt natuurlijk een beetje valsspelen en je gasten laten geloven dat het van ver komt. Ik laat het aan jou over.
- 50 gram feta
- 2 el water
- 2 coquilles
- 1 el maanzaad
- 2 plakken bloedworst
- 1 el boter
- Zout
- Pureer met een staafmixer de feta met het water tot mousse
- Bestrooi de bloedworst met zout
- Verhit een eetlepel boter in een koekenpan en bak de bloedworst op laag vuur drie minuten per kant
- Leg een velletje bakpapier in een stoommand (te koop bij elke toko)
- Stoom de coquilles drie minuten
- Leg wat feta mousse op een bord
- Leg de plak bloedworst op de mousse en leg de coquille op de worst
- Bestrooi het gerecht met maanzaad
Geef een reactie