• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Coquille in miso

Recept Coquille in miso

4 maart 2017 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Recept Coquille in miso

De comeback van vet

Vet maakt zeker een comeback. Het was jarenlang een volslagen taboe als je alleen maar aan boter dacht, laat staan dat je ermee zou koken. De voordelen van het eten van boter in tegenstelling tot margarine lees je nu ineens overal op internet. En de link tussen een vettig dieet en hart- en vaatziekten wordt in twijfel getrokken.

Ik dacht ook altijd dat boter alleen maar voor extra vet op de heupen zorgt. Maar dat is dus een complete misvatting. Boter bevat omega 3-vetzuren en is een bron van vitamine K2 dat weer goed is tegen botontkalking. Geen broze botjes dus later als je oud bent. Niet dat we nu gelijk met z’n allen een nieuwe boterberg moeten creëren. In de jaren zestig was er een overschot aan boter en dat is nou ook weer niet de bedoeling.
Bak je vlees of vis af en toe in een beetje boter. Of doe zoals ik, coquilles pocheren in boter. Kan trouwens ook met garnalen. En nee, ik hoor je denken, dat wordt echt niet te boterig. Juist niet! En bijkomend voordeel is dat het zo gepiept is. En je hebt geen spetters in de keuken. Ik mengde de boter voor dit gerecht met miso pasta (gefermenteerde sojabonen) voor een Japanse touch. Lekker met klein gesneden lente ui.

Recept Coquille in miso
 
Bewaar Print
Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
15 minuten
 
Een makkelijke amuse die in no time op tafel staat. De coquille wordt gepocheerd in boter met miso voor de Japanse touch.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Japans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 grote coquilles
  • 100 gram boter
  • 1 el rode of witte misopasta
  • 1 lente ui, fijngehakt
Bereidingswijze
  1. Smelt de boter samen met de misopasta op laag vuur in een kookpan
  2. Als de boter gesmolten is en licht bubbelt dan leg je de coquilles in de pan en draai je het vuur uit
  3. Keer de coquilles na 1.5 a 2 minuten (afhankelijk van de dikte)
  4. Laat nog 1.5 a 2 minuten garen
  5. Leg de coquilles op een mooi bord of in een schelp
  6. Druppel er nog wat misoboter over
  7. Bestrooi met de lente ui
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Japanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Leuke recepten, Makkelijke recepten, Voorgerechten Gelabeld met:Boter, Coquille, Lente-ui, Miso

Zoeken

Previous Post: « Recept Kabeljauw met pastinaak en paddestoelen
Next Post: Recept Vis in zwarte bonensaus »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio met forel

Recept Maiskoekjes met avocado

Recept Maiskoekjes met avocado

Linzensoep

Indiase rode linzensoep

Koreaanse tonijnkoekjes

Koreaanse tonijnkoekjes

Kerstecept Perzikmousse

Kerstrecept Perzikmousse

Recept Entrecote in koffie

Recept Entrecote in koffie

Recept Chocolade lepel

Recept Chocolade lepel

Recept Kiprollade met bloedsinaasappel

Recept Kiprollade met bloedsinaasappel

Pulled Rendang met komkommer en taugé

Rendang met komkommer en taugé

Sukade hoisin sherry

Indische stoofpot met hoisin en sherry




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

5-Kruidenpoeder 7up Aardappel Aardbei Abdijbier Abrikoos Agar Agar Ahornsiroop Aioli Alfalfa Algavesiroop Amandel Amandelen Amandelspijs Amsterdamse Uitjes Ananas Andijvie Ansjovis Appel Appelazijn Appelsap Appelstroop Artisjok Asperge Atjar Aubergine Augurk Avocado Azijn Bacon Bagel Baking Soda Bakkeljauw Bakmeel Bakpoeder Balsamicoazijn Banaan Bapaobrood Basilicum Basterdsuiker Bastognekoek Ben & Jerry Biefstuk Bier Bieslook

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.