Vijftig weken
Het jaar is alweer bijna voorbij. Wat is 2016 voorbij gevlogen. Het lijkt wel of het ieder jaar sneller gaat. De ene dag lig je nog te bakken op het strand en de volgende dag zit je aan de oliebollen. Zo voelt dat tenminste wel.
Ik word altijd een beetje melancholiek tijdens deze donkere dagen voor kerst. Dan passeren vijftig weken mijn gedachten. Ben ik dus wel effe zoet mee. Aan goede voornemens doe ik niet. Minder snoepen heb ik geen zin in en van de sportschool ben ik geen fan. Gezond eten doe ik al jaren en ik fiets regelmatig een sportief rondje door het bos. Dus dat lijkt me prima.
Neem nu deze coquilles met pompoensaus. Voor je het in de gaten hebt ben je 200 gram groenten verder. Het krokantje van eend maakt het gerecht bijzonder, maar je kunt het ook vervangen door een reepje geroosterd brood. Niet iedereen heeft tenslotte een eendenvel in huis. Serveer bijvoorbeeld als voorgerecht tijdens de kerstdagen. Doen jullie wel aan goede voornemens?
- 4 coquilles
- 400 gram pompoen geschild en in blokjes
- 1 tl garam masala
- 4 tl mayonaise
- 1 kleine tl rode curry pasta
- 4 krokantjes van eendenvel (optioneel) Alternatief: 4 reepjes geroosterd brood
- Peper
- Zout
- 1 el boter
- Kook de pompoen in 15 minuten zacht en gaar
- Pureer met een staafmixer tot gladde saus
- Voeg de gram masala toe en roer door de saus
- Meng de mayonaise met de currypasta
- Verhit de boter in een koekenpan
- Bestrooi de coquilles met wat peper en zout
- Bak de coquilles 1.5 minuut per kant
- Verdeel de saus van pompoen over vier borden
- Leg op elk bord een coquille
- Leg op elke coquille 1 tl curry/mayonaise
- Maak af met het krokantje van eend of een reepje geroosterd brood
Carla
Een erg feestelijk recept en mooie presentatie. Topper!