Easy peasy
Ligt het nu aan mij of knappen foodfestivals bijna uit elkaar van hipheid. Elk jaar lijkt het bezoekersaantal explosief toe te nemen. Neem nu Lepeltje Lepeltje in Amersfoort. De eerste editie was het een schattig festival met wat foodtrucks en hier en daar wat mensen die gezellig hier en daar wat versnaperingen tot zich namen.
Dit jaar was er niks hier en daar meer bij. Het was AFGELADEN VOL. Echt, je kon de foodtrucks niet eens meer zien door de mega lange rijen die ervoor stonden. En zitten? Ben je betoeterd! Zelfs alle grasperken om het festival heen waren bezet. En mensen bleven maar komen. Het leek wel alsof er gratis eten werd geserveerd.
Mijn gezelschap en ik keken elkaar aan en maakten ons uit de voeten. Tenminste, nadat we eerst een drankje op een kaal stukje grasperk hadden genuttigd. We hadden namelijk nog de ijdele hoop dat het in de loop van de dag iets rustiger zou worden. Niet dus. En wat doe je dan als verstandig denkend mens? Juist, je gaat ergens een knap terras zoeken waar je rustig kunt zitten en niet een uur in de rij staat om te toiletteren. Vervolgens bestel je een koud drankje en kijk je op je gemak naar de menukaart.
Deze crostini’s met erwtenpuree en parmezaanse kaas zijn easy peasy om te maken. Ideaal dus als je nog hongerig van een foodfestival komt omdat je drie uur in de rij hebt gestaan. En je daarom nog effe wat wilt eten. Natuurlijk ook lekker als hapje bij de borrel.
Ook deze falafelballetjes zijn heel geschikt om bij een borrel te serveren. weer eens wat anders dan het geijkte blokje kaas of worst.
- 1 vers wit stokbrood in dunne plakken gesneden
- Olijfolie voor het insmeren en besprenkelen
- 1 tl citroensap
- 250 gram diepvriesdoperwten
- Peper
- Zout
- Handvol geraspte parmezaanse kaas
- Verwarm de oven voor op 190 °C
- Besmeer beide kanten van de sneetjes brood met olijfolie en leg ze naast elkaar op een bakplaat
- Zet ze circa 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn
- Keer halverwege
- Kook de doperwten in drie minuten gaar
- Giet af en pureer met een scheut olijfolie en het citroensap tot grove puree
- Breng op smaak met peper en zout
- Laat afkoelen en smeer de puree op de crostini's
- Besprenkel elke crostini met wat olijfolie en strooi er wat parmezaanse kaas overheen
- Lekker als amuse of bij een glas wijn
Geef een reactie