• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Doperwtensoep met parmezaanse kaasstengel

Recept Doperwtensoep met parmezaanse kaasstengel

29 juni 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Doperwtensoep met parmezaanse kaasstengel

Kontje parmezaan

Vandaag heb ik een lekker fris zomersoepje voor jullie in petto. Soep is namelijk ook lekker op warme dagen. Natuurlijk is deze erwtensoep tien keer lichter dan zijn winterbroer. Die eten we wel weer als we de schaatsen kunnen ombinden.

Nee, deze soep is licht en fris, als een veertje dat dwarrelt in de lucht. Er zitten alleen wel twee flinke tenen knoflook in dus misschien niet zo geschikt als je nog naar de disco moet, op zoek naar verkering.

Maar voor wie al reeds beschikt over een stevige relatie is het een prima soepje om een zomers diner mee te starten. Ik vond het leuk en lekker om er een parmezaanse kaasstengel bij te serveren.

Wisten jullie dat je het kontje of korstje aan de onderkant nooit moet weggooien. Gewoon effe in aluminiumfolie wikkelen en hup die vriezer in.
Dan kun je het later gebruiken om sauzen of in dit geval een soep, lekker op smaak te brengen. Heel simpel even mee laten koken en voor het pureren van saus of soep verwijderen.

Heb je zin in meer zomerse soep? Deze koude gazpaccio is heel gezond en ook nog eens heel erg lekker. Vind jij vast ook!

Recept Doperwtensoep met parmezaanse kaasstengel
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
30 minuten
 
Een zomerse lekkernij. Heerlijk als frisse start van een diner in de tuin. Lekker met een stengel van parmezaanse kaas.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Doperwtensoep
  • 450 gram diepvries doperwten
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 ml water
  • Korst van achterkant van parmezaanse kaas (wat je geheid altijd weggooit)
  • Peper
  • Zout
  • Scheutje olijfolie

Parmezaanse kaasstengel
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas

Parmezaanse kaasstengel
  • Zet de oven op grillstand
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Verdeel de kaas in vier repen van 2x12 cm over de bakplaat
  • Zet 2 a 3 minuten onder de grill
  • Haal de bakplaat dan uit de oven en laat de stengels afkoelen
  • Serveer ze bij de soep

Bereidingswijze
Doperwtensoep
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan
  2. Fruit de ui en knoflook aan
  3. Voeg de bevroren erwten toe
  4. Roer door elkaar tot de erwten ontdooid zijn
  5. Voeg het water en de korst van de parmezaanse kaas toe en breng aan de kook
  6. Zet het vuur dan laag en laat circa 10 minuten pruttelen
  7. Haal de korst uit de soep en gooi weg
  8. Pureer de soep met een staafmixer tot gladde massa
  9. Breng op smaak met zout en peper
  10. Verdeel de soep over vier kommen

3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Vegetarische recepten, Voorgerechten Tagged With: Doperwten, Knoflook, Parmezaan, Rode Ui

Zoeken

Previous Post: « Recept Gevulde puntpaprika met feta
Next Post: Recept Koekjes met smarties »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Tonijnballetjes met tomatensaus

Recept Tonijnballetjes met tomatensaus

Recept Viskoekjes met panko korst

Recept Viskoekjes met panko korst

Recept Gezonde sandwich met avocado en rookvlees

Recept Gezonde sandwich met avocado en rookvlees

Recept Witlof met rookvlees uit de oven

Recept Witlof met rookvlees uit de oven

Recept Watermeloen met fetasaus en pistache

Recept Watermeloen met fetasaus en pistache

Recept Portobello met pinda en lente-ui

Recept Portobello met pinda en lente-ui

Recept Broodje stoofvlees

Recept Broodje Stoofvlees

Gepocheerd ei little gem

Gepocheerd ei met little gem

Recept Sardientjes met antiboise

Recept Sardientjes met antiboise

Recept Gevulde avocado met garnalen

Recept Gevulde avocado met garnalen




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.