Kontje parmezaan
Vandaag heb ik een lekker fris zomersoepje voor jullie in petto. Soep is namelijk ook lekker op warme dagen. Natuurlijk is deze erwtensoep tien keer lichter dan zijn winterbroer. Die eten we wel weer als we de schaatsen kunnen ombinden.
Nee, deze soep is licht en fris, als een veertje dat dwarrelt in de lucht. Er zitten alleen wel twee flinke tenen knoflook in dus misschien niet zo geschikt als je nog naar de disco moet, op zoek naar verkering.
Maar voor wie al reeds beschikt over een stevige relatie is het een prima soepje om een zomers diner mee te starten. Ik vond het leuk en lekker om er een parmezaanse kaasstengel bij te serveren.
Wisten jullie dat je het kontje of korstje aan de onderkant nooit moet weggooien. Gewoon effe in aluminiumfolie wikkelen en hup die vriezer in.
Dan kun je het later gebruiken om sauzen of in dit geval een soep, lekker op smaak te brengen. Heel simpel even mee laten koken en voor het pureren van saus of soep verwijderen.
Heb je zin in meer zomerse soep? Deze koude gazpaccio is heel gezond en ook nog eens heel erg lekker. Vind jij vast ook!
- 450 gram diepvries doperwten
- 1 rode ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 500 ml water
- Korst van achterkant van parmezaanse kaas (wat je geheid altijd weggooit)
- Peper
- Zout
- Scheutje olijfolie
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- Zet de oven op grillstand
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Verdeel de kaas in vier repen van 2x12 cm over de bakplaat
- Zet 2 a 3 minuten onder de grill
- Haal de bakplaat dan uit de oven en laat de stengels afkoelen
- Serveer ze bij de soep
- Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan
- Fruit de ui en knoflook aan
- Voeg de bevroren erwten toe
- Roer door elkaar tot de erwten ontdooid zijn
- Voeg het water en de korst van de parmezaanse kaas toe en breng aan de kook
- Zet het vuur dan laag en laat circa 10 minuten pruttelen
- Haal de korst uit de soep en gooi weg
- Pureer de soep met een staafmixer tot gladde massa
- Breng op smaak met zout en peper
- Verdeel de soep over vier kommen
Geef een reactie