• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Ei caprese

Recept Ei caprese

19 juli 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Ei caprese

Gaan we ontbijten of zitten we aan het avondmaal?

Iedereen kent wel een klassieker in de keuken die altijd bij jong en oud in de smaak valt. Denk bijvoorbeeld aan een beef Wellington, salade geitenkaas met honing, appeltaart met een dot slagroom en de salade caprese. Die laatste is een all time favoriet in de Italiaanse keuken en zal op geen enkele menukaart in een Italiaans restaurant ontbreken. Eigenlijk is het een ontzettend simpel gerecht. Schik een paar in plakken gesneden tomaat op een bord en voeg daar een gescheurde bol mozzarella aan toe. Dat scheuren is belangrijk, want dan ziet het er zo lekker authentiek uit. Beetje basilicum erbij en finito, de klassieker kan op tafel. En weet je wat dus ook gelijk zo funest is aan een golden oldie… Juist omdat de smaken zo goed op elkaar aansluiten, moet je er niets aan willen veranderen. Maar ja, eigenwijs als ik ben moest ik toch effe schoppen tegen dit heilige huisje. Ik besloot een caprese en cocotte te maken. Dus een bakje met tomaat, mozzarella, basilicum en ei en dan in de oven. Tja, ik was gewaarschuwd. Niet dat het onappetijtelijk was, integendeel. Het zou aan de ontbijttafel helemaal geen gek figuur slaan, want het enige wat ik proefde was ei. De mozzarella was nergens meer te bekennen. Dus lieve lezers, mocht je zin hebben in een Italiaans ontbijt, hierbij het recept.

Recept Ei caprese
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
30 minuten
 
Een klassieker van tomaat, mozzarella en basilicum. Maar dan in een ontbijtgerecht met ei. Door de kaas wordt het ei heerlijk zacht en de tomaat geeft het de nodige bite. Lekker op toast of met knapperig stokbrood met een lik boter.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 1 bol mozzarella
  • 16 cherrytomaten
  • Bosje verse basilicumblaadjes
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Halveer de cherrytomaten en scheur de mozzarella in kleine stukjes
  3. Vet vier kleine ovenschaaltjes in met wat olijfolie
  4. Leg in elk schaaltje acht helften van de cherrytomaat en een kwart van de kleine stukjes mozzarella
  5. Breek boven elk bakje een ei en zorg dat de dooier heel blijft
  6. Bestrooi met wat peper en zout
  7. Leg op elk bakje drie basilicumblaadjes
  8. Zet de bakjes 20 minuten in de oven
  9. Serveer met toast of een stuk knapperig stokbrood
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten, Vegetarische recepten, Voorgerechten Tagged With: Basilicum, Ei, Mozzarella, Olijfolie, Tomaat

Zoeken

Previous Post: « Recept Polpettine Italiaanse gehaktballen
Next Post: Recept Gebakken ricotta met aardbeien salsa »

Reader Interactions

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Gegrilde kip met paprikasaus en polenta

Gegrilde kip met paprikasaus en polenta

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes

Recept Mexicaanse krokante kip salade

Recept Mexicaanse krokante kip salade

Recept Vis in zwarte bonensaus

Menu 5 keer vis

Biefstuk met raddichi en pijnboompitten

Biefstuk met raddichi en pijnboompitten

Kokkels met botersaus en spaanse peper

Kokkels met botersaus en spaanse peper

Samosa

Samosa

Coquille op hazelnootkoekje

Coquille op hazelnootkoekje

Pulled chicken met salsa op tortilla

Pulled chicken met salsa op tortilla

Kipgerecht Kip met BBQ saus

Kipgerecht Kip met BBQ saus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.