• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Voorgerechten » Recept Garnaal met boter

Recept Garnaal met boter

28 december 2017 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Garnaal met boter

Leuke amuse voor oudjaarsavond

Zijn ze niet reuze leuk deze gevulde potjes met garnalen in boter? Het gerecht is een klassiek Brits voorgerecht en heet daar ‘potted shrimps’. Ik vind het zelf leuker als amuse dan als voorgerecht, aangezien het een best machtige hap is. Vandaar dat ik per persoon 25 gram garnalen heb gerekend en voor vier personen 50 gram boter heb gebruikt. Wil jij het gerecht toch liever als voorgerecht serveren, verdubbel dan de hoeveelheden.

Ik weet het, Hollandse garnalen zijn niet goedkoop. Wel het lekkerst in deze dish, maar gebruik gerust roze garnalen of rivierkreeftjes als dat qua budget beter past. December is tenslotte al duur genoeg met al die feestdagen. Laat de glazen wel goed op kamertemperatuur komen voordat je het gerecht serveert. Anders smaakt het alleen maar naar kou. En dat is zonde! Rooster er wat sneetjes brood bij en klaar is je amuse of voorgerecht.

Recept Garnaal met boter
 
Bewaar Print
Voorbereiding
5 minuten
Bereiding
125 minuten
Totaal
2 uren 10 minuten
 
Een makkelijke amuse of klein voorgerecht. Laat wel goed op kamertemperatuur komen voordat je de garnalen serveert.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Engels
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 50 gram roomboter
  • ¼ tl nootmuskaatpoeder
  • ¼ tl cayennepeper (of paprikapoeder)
  • 2 el tuincress
Bereidingswijze
  1. Smelt de boter samen met de nootmuskaat en cayennepeper in een steelpan
  2. Voeg dan de garnalen toe en warm circa 1 minuut mee
  3. Zet vier mooie glaasjes klaar
  4. Verdeel het garnalen/boter mengsel over de glaasjes
  5. Zet minimaal 2 uur in de koelkast
  6. Haal een half uur voor serveren uit de koelkast en laat de amuse op kamertemperatuur komen
  7. Verdeel de tuincress over de glaasjes en dien op
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Engelse recepten, Koolhydraatarme recepten, Voorgerechten Tagged With: Cayennepeper, Hollandse Garnaal, Nootmuskaat, Roomboter, Tuincress

Zoeken

Previous Post: « Recept Runderstoofpot met gorgonzola
Next Post: Recept Kaasplank voor oud en nieuw »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Brandnetelsoep

Recept Brandnetelsoep

Recept Watermeloensalade met feta

Recept Watermeloensalade met feta

Avocado met ei en kaas

Avocado met ei en kaas

Sukade hoisin sherry

Indische stoofpot met hoisin en sherry

Recept Avocado timbaaltje met rivierkreeft

Recept Avocado timbaaltje met rivierkreeft

Recept Pastinaaksoep

Recept Pastinaaksoep

Recept Roodbaars met linzenpuree en asperges

Recept Roodbaars met linzenpuree en asperges

Recept Pannenkoeken

Pannenkoeken Recept

Recept Crostini met erwtenpuree en parmezaanse kaas

Recept Crostini met erwtenpuree en parmezaanse kaas

Geitenkaaslollies

Geitenkaaslollies




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.