Bruine voeten in witte gympen
Soms begrijp ik het allemaal even niet meer. Misschien ben ik wel hopeloos ouderwets, maar wie koopt er nu een broek waar de gaten al in zitten. Zal best hartstikke trendy zijn, maar ik koop toch liever een hele broek. Nog zoiets… Ik bestelde online witte gympen bij een bekend Spaans modemerk. Leek me wel leuk voor de zonnige zomerdagen. Bruine voeten in witte gympen. Vol verwachting wachtte ik het pakket af. Ik bestelde zelfs twee maten, zodat ik zeker wist dat ik niet naast de pot pieste. Ik maakte het pakket bij ontvangst open en dacht even dat de kringloop per ongeluk een gymschoen kwijt was. Wat bleek… De gympen waren al voor mij vies gemaakt. Dus vol zwarte vegen en ook de veters waren zwart geblakerd. Alsof een medewerker van het modemerk al even voor me door de modder was gerold. Beide paren moesten dus subiet terug naar hun plaats van herkomst. Retourneren kon in de winkel, dus ik stapte kordaat op een verkoopster af. En nu komt het, ze geloofde in eerste instantie niet dat deze schoenen nog geen straatsteen gezien hadden. Gelukkig waren de zolen nog wel maagdelijk wit. Dat was ook het enige wit van de hele schoen, dus geld retour. Om mezelf te troosten maakte ik deze in boter gebakken Mexicaanse cocktailgarnalen. Garnalen in oregano en veel andere verse kruiden en een scheut limoensap. Dit zorgde er voor dat de gedachte aan mijn “niet zo witte gympen” langzaam in het achterhoofd verdween. Nu nog wel nieuwe scoren, maar als afgetrapt toch het nieuwe wit is, dan doe ik wel effe een rondje kringloop.
- 500 gram cocktailgarnalen staart verwijderd
- 125 gram boter gesmolten
- 2 el chilipoeder
- 1 teen knoflook, gehakt
- 2 el koriander, gehakt
- 2 el oregano, gehakt
- 2 el platte peterselie, gehakt
- 1 el limoensap
- Voeg de chilipoeder toe aan de gesmolten boter
- Verhit een pan tot zeer heet
- Doe de scampi en knoflook in de gesmolten boter
- Hussel goed
- Doe de scampi met schuimspaan (je wilt niet alle boter in de pan) in de pan
- Bak 1 a 2 minuten tot ze beetje opkrullen
- Keer niet om (scampi bakken door hitte door)
- Leg de helft van de kruiden op een bord
- Leg daarop de scampi
- Strooi de andere helft van kruiden op de scampi
- Sprenkel het limoensap er boven uit
Leontien
Als garnalen liefhebber was dit echt hemels! Dank!