Blij naar Zwolle
Wisten jullie dat Zwolle een super gezellige stad is? Nee, dat dacht ik al wel. Nu moet ik waarheidsgetrouw wel zeggen dat ik dat tot voor kort ook niet wist. En omdat een mens nooit te oud is om te leren, raad ik jullie aan om deze hanzestad eens met een bezoekje te vereren. Ik verkende namelijk met mijn schoonmams de straatjes van Zwolle en kwam er achter dat de Zwollenaren in de ban zijn van de zogenaamde conceptstores. Dat zijn winkels waar je al koffie drinkend, kleding kunt passen, naar de kapper kunt gaan en ook nog eens hippe spullen kunt scoren. Duur, ja, origineel, nee. Ik telde er wel drie vlak naast elkaar. Leuk waren ze natuurlijk wel.
Ook museum het Fundament is zeker een bezoekje waard. En wat dacht je van de vele kroegjes en restaurants die de stad rijk is. Wij zaten bij restaurant Blij, waar een blije medewerker, zo staat het echt op de kaart, ons kon vertellen wat de vis van de dag was. Tja, da’s toch gezelliger dan een oude knorpot.
In een blije bui keerde ik weer huiswaarts en maakte de volgende dag deze gestoomde garnalenspiesen en serveerde ze heel blij aan mijn liefde. Lekker met een frisse Thaise salade en chilisaus.
- 500 gram garnalen, ontdooid
- 2 el gehakte koriander
- 1.5 el vissaus
- 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes
- 2 tl limoensap
- 1 stengel fijngehakte citroengras, alleen het witte gedeelte
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- ½ tl suiker
- 8 dikke saté prikkers
- 6 el chilisaus
- 1 el vissaus
- Klein handje gehakte pinda's
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot grove pasta
- Vorm met je handen acht lange balletjes en steek er een prikker doorheen
- Leg de spiesen op een bord en zet minimaal 15 minuten in de koelkast om op te stijven
- Breng een pan met een laagje water aan de kook
- Bekleed een stoommand met bakpapier en prik er gaatjes in
- Leg vier spiesen in de stoommand en dek af met de deksel
- Zet de stoommand op de pan en stoom de spiesen in 7-8 minuten gaar
- Stoom op deze manier ook de resterende spiesen
- Meng de chilisaus, vissaus en pinda’s door elkaar in een kom en serveer als dipsaus bij de spiesen
Geef een reactie