ping, ping, ping
Het feit dat ik al drie keer verregend ben de afgelopen week draagt niet echt bij aan mijn goede humeur. Het wordt tijd om op vakantie te gaan. Helaas moet er hard gewerkt worden dus niks geen Franse croissantjes of Italiaanse ijsjes, maar gewoon de beuk erin. Het helpt ook niet echt dat ik een mega load aan vrolijke vakantiekiekjes van vrienden toegestuurd krijg. Ping, foto op het zonnige strand. Ping, ping, foto voor de tent met baguette aan het ontbijt. Ping, ping, ping, foto van een zonsondergang met bier op een terras. En daar zit je dan, in je oude joggingbroek op de bank terwijl het buiten voor de zoveelste keer plenst. Ik ga in protest! Maar omdat er vandaag zowaar eindelijk een beetje zon te zien was, gooide ik de tuindeur open en maakte gebakken ricotta met een salsa van aardbeien en rode peper. Daarbij een knapperig stokbrood en glas witte wijn en ik waande me op een Italiaans terras. Dat grijze regenwolkje dat angstvallig dichterbij kwam werd lekker genegeerd. Ping! Want zeg nu zelf, dit gerecht is zeker een foto waard.
- 250 gram ricotta
- 2 el olijfolie
- Peper
- Zout
- 200 gram aardbeien
- 1 rode peper, fijngehakt zonder zaadjes
- 4 tl olijfolie
- 2 tl balsamicoazijn
- 2 tl vloeibare honing
- Een handvol muntblaadjes
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat
- Stort de ricotta op de bakplaat
- Giet er de 2 eetlepels olijfolie overheen
- Maal er peper en zout naar smaak over
- Zet de ricotta 30 minuten in de oven
- Snijd de aardbeien in kleine stukjes
- Doe ze samen met de rode peper en fijngesneden muntbladeren in een kom
- Voeg de olijfolie, honing en balsamico azijn toe en hussel door elkaar
- Voeg een snuf peper en zout toe en hussel nog 1 keer goed door elkaar
- Schep de ricotta voorzichtig van de bakplaat en leg op een bord
- Lepel er wat salsa overheen en zet de rest samen met wat stokbrood en eventueel wat parmaham op tafel
Ad
Jammie jammie jammie Yvette, dat ziet er wel erg lekker uit, zo zal het wel smaken ook
Groetjes Ad
Yvette Jaarsma
Dank je Ad! Het was zo op, dus zeker een aanrader! Voor de vega’s gewoon de ham ernaast weglaten.