Baaldag
We hebben allemaal wel eens een baaldag. Zo’n dag waarbij niets lukt en alles en iedereen in een complot tegen je zit. Is natuurlijk niet zo, maar zo voelt het wel. Soms zijn die dagen te rechtvaardigen, maar zo af en toe heb je ook gewoon zin om eens lekker de kont tegen de kribbe te gooien. Ik noem dat altijd mijn zogenaamde Oscardagen. Ken je ‘m nog? Oscar is het groene mopperende monster dat leeft in een Sesamstraatse vuilnisbak. Voor hem is het glas niet eens halfleeg, ben je gek! Veel te positief. Met elke kleuterdroom werd met krachtige termen korte metten gemaakt. Op mijn Oscardagen moet je mij dan ook niet tegenkomen. Maar na een dag schelden en tieren ben ik weer de liefheid zelve en kook zoetjes het avondeten voor de mister. Hij heeft het tenslotte die dagen ook niet makkelijk. Ik moet hem dan wel extra verwennen met een lekker maal. En wat smaakt er op een baaldag niet beter dan een ordinaire vette hap. Niks geen verantwoorde suiker-, vet- en glutenvrije maaltijd. Ik wil bier en bitterballen. Deze pittige ballen zijn gemaakt van Gruyèrekaas. Ideaal als een snack bij de borrel of als amuse vooraf aan de maaltijd om de smaakpapillen te prikkelen.
- 300 gram geraspte gruyère kaas
- 30 gram bloem
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 2 hele eieren
- 3 eierdooiers
- Paneermeel
- Meng de kaas met de eierdooiers, 1 ei, bloem en knoflook in een kom
- Vorm er met je handen circa 25 ballen van ter grootte van een grote knikker
- Klop het andere ei los in een kom
- Strooi een flinke lading paneermeel op een bord
- Haal elke bal door het losgeklopte ei en rol dan door de paneermeel
- Leg alle ballen op een groot bord
- Dek af met aluminiumfolie
- Zet minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven
- Verhit een frituurpan op 180 graden
- Frituur ze in enkele minuten goudbruin
- Lekker met een lik mosterd
Geef een reactie