Allemaal aan de knoflook
Hij staat weer voor de deur. De welbekende schone lei. Een nieuw jaar betekent voor veel mensen ook een nieuw en schoon begin. Al het zondige van 2017 achter je laten en fris en fruitig 2018 in.
Ik doe zelf niet aan goede voornemens. Dan hoef ik er tenminste ook niet aan te houden. Krijg je ook geen bestraffend vingertje naar je uitgestoken als je ‘s avonds op de bank crasht in plaats van je af te beulen in de sportschool. Of dat je toch weer bezwijkt voor die zak chips. Je zou toch gezonder gaan eten krijg je dan als commentaar als je net ongegeneerd een hand vol chips naar binnen schuift…
Nee, ik doe er gewoon niet aan mee. Gezond eten is prima om vijf dagen te doen, maar op dag zes en zeven heb je zin in lekkers. Maak dan eens deze zalige cake met Snickers. Of wat dacht je van een tongstrelende chocoladetaart?
Kun je daarna bijkomen met dit gezonde knoflooksoepje. Is trouwens ook heerlijk als lunch. Je moet alleen de volgende dag geen belangrijke afspraak hebben, want tja, stinken ga je wel!
- 2 bollen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1.5 tl gedroogde tijm
- Peper
- 800 ml groentenbouillon
- 1 mespunt gerookt paprikapoeder (optioneel)
- 2 sneetjes stokbrood
- Klein handje geraspte oude kaas
- Verwarm de oven op 150 graden
- Halveer de bollen knoflook en leg ze met schil in een ovenschaal
- Besprenkel met olijfolie
- Strooi de tijm over de knoflook en maal er peper naar smaak over heen
- Dek de schaal af met aluminiumfolie
- Zet 1 uur in het midden van de oven tot de knoflook zacht is
- Laat even afkoelen en knijp de knoflook uit de velletjes
- Doe de knoflookteentjes in een soeppan en voeg eventueel het paprikapoeder toe
- Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook
- Laat dan 10 minuten zachtjes koken
- Pureer met een staafmixer tot gladde soep
- Verhoog de oventemperatuur op 180 graden
- Leg twee rondjes stokbrood met kaas op het rooster in de oven
- Laat enkele minuten smelten
- Verdeel de soep over twee kommen
- Leg in elke kom een gegratineerd stokbroodje
Geef een reactie