Perplex en geschrokken
Door vrienden werd ik uitgenodigd om mee te gaan naar de voorstelling ‘Heart of Darkness, project Wildeman’ tijdens het Over het IJ festival in Amsterdam. Dat klonk mij wel mysterieus in de oren. Donker hart, wilde mannen, hemel en hel, ik wist totaal niet wat mij stond te wachten. Had ik dat maar wel van te voren geweten, want echt waar, ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien.
Eerst keken we een half uur lang naar vier mannen die een houten hut langzaam over het podium heen en weer sleepten. Net toen ik dacht dat ik in slaap viel, barstte er een kakofonie aan geluid los en sprongen de Wildemannen een half uur lang doelloos heen en weer. Ik moet toegeven, aan hun uithoudingsvermogen ontbrak het niet.
Het publiek was verdeeld in twee groepen. De ene groep zat in een soort van culturele extase en keken alsof ze nog uren naar vier springende mannen konden kijken. Terwijl de rest met hun telefoon te spelen in afwachting van het verlossende einde. Na de show hadden we een borrel nodig, wat zeg ik…eigenlijk wel twee. Met daarbij een borrelplank vol lekkers hebben we nog hard om dit ‘verspilde’ uur van ons leven gelachen. Daarom vandaag wat tijd winnen in de keuken. Dit borrelhapje bevat maar drie ingrediënten en staat dus in no time op tafel. Tel uit je winst!
- 16 stukken komkommer van 1 cm dik
- 4 el zuivelspread met bieslook
- 50 gram garnalen of surimiflakes, fijngehakt (voor vega hapje laat je dit weg)
- Hol de stukken komkommer uit
- Meng de gekozen vis met de zuivelspread
- Lepel in elk stuk komkommer wat spread
- Rijg eventueel aan een prikker
Geef een reactie